Yaz okulları sona yaklaştı

Konya Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü bünyesinde açılan yaz spor okullarında son haftaya giriliyor. Bayram tatili ve sonrasında okulların açılması ile birlikte yaz spor okulları önümüzdeki hafta sonrasında faaliyetlerine nokta koyacak.
29 Haziran tarihinden buyana yaklaşık iki aydır öğrencilerin yaz tatillerini iyi değerlendirmesi için İl Spor Merkezleri tarafından düzenlenen yaz spor okulları faaliyetlerini sonlandıracak. Gençlik ve Spor İl Müdürü Vekili Tamer Songur, yaz spor okullarının faaliyetlerini noktalayacağını söyledi.
Songur yaklaşık iki aydır eğitim alan sporculara belge verileceğinin de altını çizdi.  Tamer Songur “İl Spor Okullarının branşlarında başarılı olan öğrencileri, ilimizde faaliyet gösteren spor kulüplerine vererek hem spordan uzaklaşmamaları hem de elit birer sporcu olmaları sağlanmaya çalışılmaktadır. Sporu toplumun bütün kitlelerine yaymak çocuk ve gençlerimizin serbest zamanlarını en iyi şekilde değerlendirmelerini sağlamak, içki, sigara ve tüm zararlı alışkanlıklardan korumak, vatanını ve milletini seven ruhen ve bedenen sağlığı yerinde sportmen bir nesil yetiştirmek ve yönlendirmek, kendine güvenen hoşgörülü ve iyi yetişmiş birer nesil olmaları için çabalarımız devam etmektedir.
1996’dan buyana hizmet veren İl Spor Okulları idari ve teknik komiteler kurularak Valilik, Büyükşehir Belediye Başkanlığı, Milli Eğitim Müdürlüğü ve Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü olarak koordineli bir şekilde çalışarak var olan imkanlarımızı birleştirip tüm Konya’ya hizmet vermeye çalışıyoruz. 1 Haziran-15 Eylül 2010 tarihleri arasında yapılan olan yaz spor okulları çalışmaları 19 branşta hizmet vermeye çalışmıştır. Ayrıca spor okullarımızda l koordinatör, 3 sportif Eğitim uzmanı, 6 Beden Eğitimi öğretmeni, 38 Antrenör, 1 servis şoförü, l servis görevlisi olmak üzere toplam 50 kişi görev yapmıştır” dedi.
 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Konya Spor Haberleri