Yaz Kur’an Kursları Başladı

Kırşehir İl Müftülüğü'nce Hoca Ahmet Yesevi Camii bahçesinde Yaz Kur’an Kursu açılış programı yapıldı. Yapılan programa il Müftüsü Mehmet Şahin, İl Müftü Yardımcısı Şinasi Öztürk, Din görevlileri, öğrenciler ve vatandaşlar...

Kırşehir İl Müftülüğü'nce Hoca Ahmet Yesevi Camii bahçesinde Yaz Kur’an Kursu açılış programı yapıldı. Yapılan programa il Müftüsü Mehmet Şahin, İl Müftü Yardımcısı Şinasi Öztürk, Din görevlileri, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı. Programda ilk olarak Hoca Ahmet Yesevi camisine Yaz kur’an kursu için gelen öğrencilerden Ömer Faruk küçük Kur’an-ı Kerim okudu. Çocuklar tarafından söylenen ilahiler, salavatı şerifeler vatandaşlar tarafından ilgiyle takip edildi.

Yaz Kur’an kurslarının açılışını yapan ve Kırşehirlilere ramazan ayı dolayısı ile iyi niyet temennisinde bulunan İl Müftüsü Şahin, konuşmasında, "Yaz Kur’an Kursları 23 Haziran - 22 Ağustos tarihleri arasında 3 dönem şeklinde yapılacak ve her bir dönem 3 haftadan oluşacaktır. Kırşehir İl Müftülüğünce yaz tatili boyunca Kur'an-ı Kerim, siyer ve temel dini bilgilerin verileceği yaz kursları ile ilgili hazırlıklarımızı tamamladık ve yavrularımıza tüm cami ve Kur’an kurslarımızın kapılarını sonuna kadar açtık. Bu yıl “ Camiye koşalım, Kuran’la buluşalım” temasıyla başlayan kurslarımıza vatandaşların çocuklarını Camilere göndermelerini ve çocukların iki aylık zamanı en iyi şekilde değerlendirerek, Allah’ın sevdiği bir kul, Peygamberimizin sevdiği bir ümmet, anne ve babalarına, vatanına ve milletine hayırlı birer evlat olarak yetişmelerini sağlamak için çocuklarımızı camilerimize bekliyoruz." dedi.

Yaz Kur’an kurslarının hayırlı ve bereketli olmasını Cenabı Allah’tan niyaz edilirken, yaz Kur’an kursuna kayıt yaptıran tüm çocuklara "Dinimi öğreniyorum" kitap seti ile Kur'an öğrenme seti dağıtıldı.

CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Yerel Haberleri