Yaz Kur'an Kursları Arası Futbol Turnuvası Yapıldı

Adıyaman’da Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Diyanet İşleri Başkanlığı arasında uygulamaya konulan proje kapsamında, 24 farklı camide açılan kurslardan oluşan 32 takımın katılımı ile düzenlenen 'Yaz Kur'an Kursları Arası Futbol Turnuvası'...

Adıyaman’da Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Diyanet İşleri Başkanlığı arasında uygulamaya konulan proje kapsamında, 24 farklı camide açılan kurslardan oluşan 32 takımın katılımı ile düzenlenen 'Yaz Kur'an Kursları Arası Futbol Turnuvası' sona erdi. Adıyaman’da 4 Ağustos 2014 tarihinde başlayan, 18 gün süren turnuva çekişmeli bir şekilde tamamlanırken, Tevhid Camii Kur’an Kursu öğrencilerden oluşan takım birinci, Maraşlılar Camii ikinci ve Zorköy Camii takımı ise üçüncü oldu.

Turnuva, Altınşehir Mahsur Yarımcı Futbol Sahası'nda yapıldı. Kapanış töreninde bir açıklama yapan Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Seyit Ahmet Bağcı, bu yıl üçüncüsü düzenlenen Kur'an Kursları Arası Futbol Turnuvası'nın sona erdiğini belirtti. Bağcı; aynı zamanda Kur'an kursuna katılan öğrenciler için Judo, Basketbol, Karate, Futbol, Voleybol, Güreş ve Yüzme olmak üzere 7 farklı branşta Adıyaman Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü tesislerinde ve antrenörler nezaretinde spor eğitimi verildiğini söyledi.

Kur'an kursuna giden öğrencilerin spora karşı ilgilerinin memnuniyet verici olduğunu belirten Bağcı, ”Şimdiye kadar düzenlediğimiz kurslarda bin 100 gencimiz eğitim görüyordu, ancak bu yıl sonuna kadar hedefimiz bu sayıyı 5 bine çıkararak gençlerimize farklı branşlarda spor yaptırmayı hedefliyoruz.” dedi. Final maçının ardından dereceye giren Kur'an kursları takımlarına il protokolü tarafından kupa ve madalyaları verildi.

CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Spor Haberleri