Yaz eğitim kampı için Konya'ya geldiler

Batman Valiliği ve Emniyet Müdürlüğü Sosyal Etütler Merkezi (SEM) tarafından organize edilen İngilizce Yaz Eğitim Kampı 2 projesi için Diyarbakır, Bingöl ve Urfadan 310 öğrenci ve öğretmen Konyaya

Batman Valiliği ve Emniyet Müdürlüğü Sosyal Etütler Merkezi (SEM) tarafından organize edilen “İngilizce Yaz Eğitim Kampı 2” projesi için Diyarbakır, Bingöl ve Urfa’dan 310 öğrenci ve öğretmen Konya’ya geldi

 

 “İngilizce Yaz Eğitim Kampı 2” projesinde Fen, Anadolu ve Anadolu Öğretmen lisesi öğrencilerinden seçilen 2 bin 500’e yakın öğrenciye 45 gün boyunca İngilizce “hazırlık okulu” olan üniversitelerde İngilizce eğitimi verilecektir. Eğitimin yanında öğrenciler, ilgi ve alakalarına göre spor, sanat ve kültürel faaliyetlere katılacaklar. Programın içerisinde "Bugünün Liderlerinden Yarının Liderlerine Mesajlar; Genç Liderler Sertifika” programı adı altında bütün öğrencilerin katılacağı ve öğrencilerin eğitim alacağı illerin valisi, belediye başkanı, varsa bakanı, iş dünyasında ve sivil toplumda lider yöneticilerin eğitim vereceği bir program organize edilecektir. Programa katılan öğrencilerin tamamı hem "İngilizce Yaz Eğitimi Katılım Sertifikası", hem de "genç liderler sertifikası" alacaklardır. Bu eğitim programı süresince üniversitelerin imkanları dahilinde bulunan spor, konferans, sinema ve sosyo-kültürel çalışmalarda kullanılabilecek çok amaçlı salonları öğrencilerin kullanımlarına sunulacak.

18Haziran-26 Temmuz 2012 tarihleri arasında Mevlana ve Selçuk üniversitelerinde gerçekleşecek olan proje hakkında tanıtım programı düzenlendi. Selçuk Üniversitesi Süleyman Demirel Kültür Merkezi 30 Ağustos Salonu’nda  gerçekleşen programda açış konuşmalarını Mevlana Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Bahattin Adam, Selçuk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hakkı Gökbel ve Konya Valisi Aydın Nezih Doğan yaptılar.

KONYAHOŞGÖRÜ ŞEHRİ

Konya Valisi Aydın Nezih DOĞAN “Konya eski bir başkenttir ve hep bir başkent gibi olmalıdır. Türkiye’nin göz bebeği sanayi şehirlerinden biridir ve bu başarısını kendi sermayesi, kendi alın teri üzerine yapmıştır. Konya, Türkiye’nim en fazla kobisi olan şehridir. Anadolu’nun sanayi devidir. Türkiye’nin toplam buğday üretiminin büyük kısmını Konya üretir. Konya hoşgörünün üretildiği yerdir” dedi. MÜ Rektörü Prof. Dr. Bahattin Adam,  “Ev sahipliği yaptığımız proje kapsamında bir sorun olmaması için elimizden geleni yapacağız. Çok güzel bir organizasyon, bu organizasyonu planlayan, düşünen tüm kurum, kuruluş ve kişilere teşekkür ediyorum” diye konuştu. SÜ Rektörü Prof. Dr. Hakkı Gökbel ise “Konya bir huzur adasıdır. Bu güzel mekânda ikigüzel üniversitede güzel çalışmalar yapacağınızı ümit ediyorum. Bizler sosyal sorumluluk projelerine önem veriyoruz ve bu güzel organizasyonlara destek veriyoruz. Bu projeye gönül veren tüm kurul ve kuruluşlara teşekkür ediyorum” dedi.

Selçuk ve Mevlana üniversiteleri Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanları organizasyon ile açıklama da bulundular. Hafta içi verilen eğitimlerin dışında hafta sonları yakın il ve ilçelere geziler düzenleneceğinin, düğün pilavlarına gidileceğinin, tiyatro, go-kart gibi etkinliklere katılınacağının müjdesini verdi. Program sonunda Mevlana Üniversitesi Tıp Fakültesi öğrencileri UlrichParfaitNgam ve Sandra Sami ile Selçuk Üniversitesi Dilek Sabancı Konservatuarı öğrenci ve öğretim elemanlarından oluşan bir müzik grubu dinleyicilere eğlenceli anlar yaşattılar. Program kapanış kokteyli ile son buldu.

HABER MERKEZİ

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Eğitim Haberleri