‘Yayınlarla insan fıtratı değiştiriliyor’

TV5 Genel Yayın Yönetmeni Gazeteci Mustafa Yılmaz “Bir TV programıyla bugün erkek çocuklarımız çorbanın kıvamını tutturmanın, eti mühürlemenin derdinde. İnsanın fıtratını değiştiriyorlar” dedi

Konya'da konuşan TV5 Genel Yayın Yönetmeni Gazeteci Mustafa Yılmaz, bir nesli dönüştürmek için çocukların hedef alındığını söyleyerek, “Bir TV programıyla bugün erkek çocuklarımız çorbanın kıvamını tutturmanın, eti mühürlemenin derdinde. İnsanın fıtratını değiştiriyorlar” dedi. Saadet Partisi Konya Kadın Kolları Başkanlığı tarafından, Saadet Partisi Konya İl Başkanlığı binasında Kasım ayı il divan toplantısı gerçekleştirildi. Divan toplantısına konuşmacı olarak TV5 Genel Yayın Yönetmeni Gazeteci Mustafa Yılmaz katıldı. Divan toplantısına ayrıca Saadet Partisi Konya Kadın Kolları Başkanı Fazilet Bütüner, yönetim kurulu üyeleri ve çok sayıda partili kadın katıldı.

ŞU AN ERKEK ÇOCUKLARIMIZ ÇORBANIN KIVAMINI TUTTURMA DERDİNDE!

Medya üzerinden izleyicilere genelde tüketime yönelik mesajlar verildiğine dikkat çeken TV5 Genel Yayın Yönetmeni Gazeteci Mustafa Yılmaz, ülkede televizyon izleme oranının yüzde 76 olduğunu ifade etti. “Bu da 85 milyonluk ülkenin 60 milyonuna tekabül ediyor” diyen Yılmaz, “Şimdi size bir örnek vereceğim. MasterChef isimli bir program var. O programının çiğköfte yapıldığı bölümde tüm Türkiye'de 20 dakika içinde çiğköfteler tükeniyor. Tüm Türkiye o gün çiğköfte almaya koştu” şeklinde konuştu.

Meselenin basit bir mesele olmadığını belirten Yılmaz, daha sonra şunları kaydetti: “MasterChef programı 2010 yılında Türkiye'de gündeme giriyor. Kısa sürede de toplumsal bir yansıması oluyor. Bugün Türkiye'de 124 üniversitede Gastronomi ve Mutfak Sanatları bölümü var. Taban sıralaması, birçok marka üniversitenin mühendislik bölümlerinden yüksek. Anadolu’da 3 bin çeşit yemekten bahsedilir. Oysa şu an her iki online siparişten biri pizza. 13 katrilyonluk bir sektörden bahsediyoruz. MasterChef programının yapımcısı ile bir röportaj yapılmış. O röportajda dikkatimi çeken noktalar oldu. Yapımcı, 'Çocukların ilgisini gördükçe inanamıyoruz. Erkek çocuklar bugün mutfakta anneleriyle kek yapıyor. Nasıl öğrendiniz diyoruz, anneleriyle konuşuyoruz. Anneler ise erkek çocuklarının mutfağa girdiğini, çıkmadığını söylüyor' diyor. Bugün bu yayınlarla insan fıtratı da değiştiriliyor. Ortada bir cinsiyetsizleştirme problemi var. Yarışmacılara bakın, önemli bir bölümü erkek. Şu an erkek çocuklarımız, çorbanın kıvamını tutturmakla meşgul. Bir nesli dönüştürmek, değiştirmek istiyorsanız yakalamanız gereken ilk nokta çocuklar ve kadınlardır. Bugün eti mühürlemekle meşgul erkekler. MasterChef programından sonra dilimize giren kelimeler de oldu. Marine etmek, blanşe etmek bugün sohbetlerin olmazsa olmazı oldu.”

EMRE ÖZGÜL

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri