Yayıncılık okulu başladı

Kültür ve Turizm Bakanlığı, Konya Büyükşehir Belediyesi ve Necmettin Erbakan Üniversitesi (NEÜ) iş birliğiyle Konya’da üçüncüsü düzenlenen “Yayıncılık Yaz Okulu” başladı

Konya Büyükşehir Belediyesi Sosyal İnovasyon Ajansı (SİA) yürütücülüğünde düzenlenen 3. Yayıncılık Yaz Okulu’nun açılış programında ilk olarak SİA Direktörü Ali Güney, konuşmasını gerçekleştirdikten sonra Yayıncılık Yaz Okulu mezunlarından Emre Emrullah Boğazlıyan, Elif Tokkal ve Ali Gezginci deneyimlerini paylaştı.

Türkiye Yayıncılar Birliği Genel Sekreteri Nazlı Berivan Ak ve Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Kreatif Endüstriler Meclis Başkan Vekili Berat Kuzu, programın yayıncılık sektörü için öneminden bahsetti.

KÜLTÜR ENDÜSTRİLERİ SADECE 3 BÜYÜK ŞEHRİMİZDEN İBARET OLMAMALI

3. Yayıncılık Yaz Okulu’nun açılış programında konuşan Kültür ve Turizm Bakanlığı Kütüphaneler ve Yayımlar Genel Müdürü Taner Beyoğlu, “Kültür endüstrileri dediğimiz alan sadece 3 büyük şehrimizden ibaret olmamalıdır. Anadolu’nun geri kalanı da bu anlamda inisiyatif almalı ve katkı sunmalıdır ki Anadolu’nun her bir evladının kültürel kalkınmanın gerçekleşmesi noktasında bilgi, birikim ve yetenek sahibi olduğuna gönülden inanıyoruz” değerlendirmesinde bulundu.

Necmettin Erbakan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Cem Zorlu, “Konya’yı taşra olmaktan çıkardık, merkez haline getirdik. Bu büyük başarıyı kendi başımıza yapamazdık. Konya Büyükşehir Belediyesi, Kültür ve Turizm Bakanlığı ve üniversite. Çok teşekkür ediyorum” dedi.

BİLGİ VE BECERİLERİNİN ARTIRILMASI AMAÇLANIYOR

Konya Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mustafa Uzbaş ise, gençleri yarınlara hazırlamaya ve tüm imkanlarla onları desteklemeye devam edeceklerini belirterek, “Gençlerimizin yayıncılık sektörüne dair bilgi ve becerilerini artırmayı amaçlayan programımız, “Nitelikli Bilimsel Yayıncılık” teması altında 30 genç katılımcımıza uluslararası standartlarda eğitim sunacak” ifadelerini kullandı.

HABER MERKEZİ

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri