Yaya Önceliği Projesi Manavgat'ta Da Uygulamaya Konuldu

Antalya'ya gelen yıllık 12 milyon turistin 4 milyonunu ağırlayan Manavgat'ta proje kapsamında trafikte yaya önceliği ön plana çıkacağı bildirildi. Antalya Emniyet Müdürlüğü'nün 3 yıl önce başvuruda bulunduğu ve kabul edilen "Antalya'da...

Antalya'ya gelen yıllık 12 milyon turistin 4 milyonunu ağırlayan Manavgat'ta proje kapsamında trafikte yaya önceliği ön plana çıkacağı bildirildi. Antalya Emniyet Müdürlüğü'nün 3 yıl önce başvuruda bulunduğu ve kabul edilen "Antalya'da Yaya Önceliğini ve Güvenliğini Sağlamak İçin Yaşam Boyu Öğrenme" isimli proje Manavgat'ta uygulamaya konuldu. Projenin asıl hedefinin Avrupa Birliği (AB) ülkelerinden yaygın olan trafikte yaya önceliğini ön plana çıkarmayı hedeflediği belirtiliyor.

Avrupa ülkelerinde, yaya öncelikli trafikte, sürücülerin, benim kullandığım araç motor gücüne güçlü, yaya ise zayıf, çarpmam halinde zarar görür düşüncesiyle trafiğe çıktığı dile getiriliyor. Projenin Antalya Caddesi'nde pilot olarak hayata geçirilmesi için İlçe Jandarma Komutanı Jandarma Binbaşı Ufuk Aruk, İlçe Emniyet Müdürü Ercan İlhan, İlçe Milli Eğitim Müdürü Muammer Sarıdemir, ve Belediye Başkan Yardımcısı Aydın Öz Manavgat Kaymakamlığı'nda toplantı yaptı. Toplantı sonunda projenin başlangıç noktasının yapay şelale kavşağı olarak uygulamaya konulmaya başladığını kaydetti.

İlçe Emniyet Müdürü Ercan İlhan, projesi için Antalya Cadde'sinin pilot bölge olarak seçilmesinin yayaların eyoğun kullandığı ve şehir merkezinde yoğunluğun en fazla olduğu yer olması nedeniyle seçildiğini söyledi. İlhan, "Yaya önceliği ve güvenliği" standartlarının Manavgat'da uygulanması ve uygulamanın sonuçlarını gördükçe projeyi etap etap ilerleteceklerini ifade ederek, destekleyici eğitimler ve yaygınlaştırma çalışmalarıyla trafikte yaya önceliği kültürü konusunda farkındalık oluşturmasını sağlayacaktır. İlçe Emniyet Müdürlüğü Strateji Geliştirme Birimi sorumluluğunda Trafik ve Toplum Destekli Polislik birimlerinin gerek eğitim gerek ise uygulamalar yönüyle sahada olacağını ayrıca sürücü kursları ve ilköğretim okullarında oluşturulacak trafik eğitim parkları ve özel alanlarda eğitimler verilerek sürücü adayları ve öğrencilerin trafikte yayaya saygı kültürünü benimsemeleri sağlanmasına öncü olacağız. Projenin ileri aşamalarında okul çevrelerinden başlamak üzere uygulamanın jandarma sorumluluk alanını da kapsayacak şekilde yaygınlaştırılmasını sağlayacağız." dedi.

CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Yerel Haberleri