Yavuz ve Çakır Şekere yakın

Konya Şekerspor, yeni sezon çalışmalarına aralıksız devam ediyor. Yeşil-beyazlılar Tavşanlı Linyitin kaptanı, Tanju Yavuz ve Karşıyakanın orta saha oyuncusu Gökhan Çakır ile yakın temas halinde
TFF 2. Lig’de mücadele eden yeşil-beyazlı temsilcimiz Konya Torku Şekerspor, yeni sezon çalışmalarına aralıksız devam ediyor. Öncelikle iç transferi tamamlayan ardından teknik adam Metin Altınay ile anlaşarak hoca sorunun çözen yeşil-beyazlılar vakit kaybetmeden dış transfer çalışmalarının startını verdi. Renklerine bağlamak istediği isimlerle birer birer anlaşan yeşil-beyazlılar, geçtiğimiz gün Sivasspor’un kalecisi Akın Vardar ile anlaştı. 1978 yılında doğan Akın Vardar Aydınspor’da futbola başladı. 1997 profesyonel olan kaleci 2003 yılında Sivasspor’a transfer oldu. Son olarak ise geçtiğimiz sezonun devre arasında Karşıyaka’ya transfer oldu. 
Oldukça yüksek görünen transfer piyasasına rağmen kulübün çıkarlarını koruyarak kaliteli isimler ile anlaşmanın hesaplarını yapan yeşil-beyazlıların gündeminde iki kaliteli futbolcu bulunuyor. Şekerspor, Bank Asya 1, Ligi’nde mücadele eden Tavşanlı Linyitspor’un kaptanı, defans oyuncusu Tanju Yavuz ve Karşıyaka’nın orta saha oyuncusu Gökhan Çakır ile yakın temas halinde. Aradaki küçük pürüzleri hallettikten sonra bu iki isme imza attırmayı hesaplayan yeşil-beyazlılar, bir diğer taraftan da ortada dönen yüksek rakamlar nedeni ile transfer piyasasını temkinli takip etmeye devam ediyor.
Yeşil-beyazlıların yakından ilgilendiği Tavşanlı Linyit’in defans oyuncusu Tanju Yavuz, 1979 Susurluk doğumlu. Yavuz, Göztepe, Altay, Yozgat, Mardin, Karabük ve Tavşanlı Linyitspor’da forma giydi. Karşıyaka’nın orta saha oyuncusu Gökhan Çakır ise 1987 İstanbul doğumlu. Dikilitaş’ta futbol hayatına başlayan Çakır, Mecidiyeköy, Konyaspor, Sarıyer ve Karşıyaka formaları giydi. 2006-2008 yıllarında Konyaspor’un formasını terleten Çakır, yeşil-beyazlı forma ile Süper lig’de mücadele etti.
Yeşil-beyazlılar geçtiğimiz günlerde teknik adam metin Altınay’ın öğrencilerinden Güngören Belediyespor’un ön liberosu İlkay Margıçlı ile anlaşma sağladı. 1979 Yalova doğumlu olan tecrübeli oyuncu Yalovaspor alt yapısında futbola başladı.  1992 yılında futbola başlayan İlkay 1999 yılında yine Yalavospor’da profesyonelliğe ilk imzasını attı. Daha sonra Balikıserspor’a transfer olan tecrübeli oyuncu burada 1 sezon oynadıktan sonra Kartalspor’a transfer oldu.
İlkay Margılıçlı 3 sezon burada oynadıktan sonra tekrar Yalovaspor’a döndü Yalovaspor’dan sonra ise Anakara Demirspor ve Darıca Gençlerbirliği forması giyen 32 yaşındaki oyuncu 2007 yılında Güngören Belediyespor’a transfer oldu. Burada 3 sezon forma giyen İlkay geride kalan sezonda 29 maçta forma giydi. Transfer görüşmelerine devam eden Konya Torku Şekerspor’un anlaşmaya vardığı tüm oyunculara aynı törende imza attıracağı öğrenildi. 1. Kamp dönemi öncesinde törenin gerçekleştirilmesi bekleniyor.  Şekerspor daha önce ise Eren Görür Çorumspor, Özgür Çelik ve Hüseyin İriç Beypazarıspor ile anlaşma sağlamıştı.
Konyaspor ve Konya Torku Şekerspor’un genç oyuncuları sezon hazırlıklarına erken başladılar. Futbolda yeni sezon önümüzdeki günlerde start alacak kamplar ile başlıyor. Ancak Konyalı gençler sezona biraz erken başladı. Konya Torku Şekerspor’dan Ömer Ali Şahiner, İshak Çakmak, Ahmet Önay ve Ahmet Sabri Fener ile Konyaspor’dan Ali Dere sezona erken start verdiler.
Konya Şekerspor Teknik Direktörü Metin Altınay, dış transferde arzu etikleri sporcuların maliyetlerinin yüksek olduğunu, bu nedenle aceleci davranmadıklarını söyledi. Transfer piyasasının önümüzdeki günlerde daha sakin bir görüntüye kavuşacağını belirten Altınay; “Bu nedenle çok aceleci davranıp önemli yanlışlar yapmak istemiyoruz. Benim savaşçı kişilikli, sisteme uyacak ve başarıya aç oyunculara ihtiyacım var. Şekerspor’un geçtiğimiz sezon kaybettiği dört önemli futbolcunun yerine kaliteli isimleri alarak 2. Lig’de yeniden söz sahibi olmayı hedefliyoruz” dedi. 
 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Konya Spor Haberleri