Yavaş: Refik Tuzcuoğlu'nun yerine atama yapamıyor

31 Mart seçimleri öncesinde Ankara'da çok sayıda miting yapan Süleyman Soylu'nun başında olduğu İçişleri Bakanlığı, Ankara Büyükşehir Belediyesi Başkanı Mansur Yavaş'ın istediği müfettişi vermedi.Yavaş, Refik Tuzcuoğlu'nun yerine atama yapamıyor

Ankara Büyükşehir Belediyesi Başkanı Mansur Yavaş, göreve başladıktan sonra, görevden aldığı bazı isimlerin yerine atama yapabilmek için İçişleri Bakanlığından iki mülkiye müfettişini talep etti. Ancak şu ana kadar Soylu'nun sorumluluğundaki İçişleri'nden bir sonuç çıkmadı. AK Parti adayı Mehmet Özhaseki karşısında önemli bir farkla seçimi kazanan Mansur Yavaş, atanmasında Özhaseki'nin etkisi olduğu bilinen Refik Tuzcuoğlu'nu görevden almıştı. Tuzcuoğlu'nun yerine atama yapabilmek için İçişleri Bakanlığından mülkiye müfettişi talep eden Yavaş, gönderilecek müfettişi bekliyor.

ONAY ÇIKMADI
Belediye Genel Sekreterliği ve Genel Sekreter Yardımcılığı için İçişleri Bakanlığından istenen mülkiye müfettişi için onay çıkmadığı belirtiliyor. Mansur Yavaş’ın bakanlık engelleri nedeniyle istediği isimlere görev veremediği, bu yüzden belediyede bir çok görev Melih Gökçek döneminde bu görevleri yürütülenler tarafından sürdürülüyor. Haberde; Yavaş’ın kadro kurmasına bakanlıkların engel çıkarması nedeniyle birkaç danışman ve yönetim kurulu üyelikleri dışındaki yerlere atama da henüz yapılmadığı da öne sürüldü.

YAVAŞ'IN ATADIĞI İSİMLER
Yavaş, Ankara Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreterlik görevine Serdar İğdeler'i atamıştı. İğdeler'in görev ataması için Çevre ve Şehircilik Bakanlığından onay yazısı beklendiği kaydedilirken, Genel Sekreter Yardımcılığı için de İçişleri Bakanlığından Mülkiye Başmüfettişi olan Teftiş Kurulu Eski Başkan Yardımcısı Cumhur Çilesiz'in talep edildiği ifade edildi. İçişleri Bakanlığı yetkilileri ise bu tür isteklere en geç bir hafta içinde cevap verilmesine karşın, İğdeler ve Çilesiz için herhangi bir makama gönderilmediğini söylediler. Bir yetkili ise, "İğdeler, 3 ay sonra yaş haddinden emekliye ayrılacak. Üç ay sonra ayrılacak olan bir kişinin getirilmesi de doğru değil" yorumunu yaptı.

Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (5)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

Gündem Haberleri