Yavaş: Çiftçi Kart Projesi İle İlçelerimizi Destekleyeceğiz

Cumhuriyet Halk Partisi(CHP) Ankara Büyükşehir Belediye Başkan adayı Mansur Yavaş, çiftçiler için getirecekleri ‘Çiftçi Kart Projesi’ ile Ankara’nın ilçelerindeki ürünleri yurtdışına pazarlayacaklarını söyledi.

Cumhuriyet Halk Partisi(CHP) Ankara Büyükşehir Belediye Başkan adayı Mansur Yavaş, çiftçiler için getirecekleri ‘Çiftçi Kart Projesi’ ile Ankara’nın ilçelerindeki ürünleri yurtdışına pazarlayacaklarını söyledi. Bu konuda Hollanda ile görüşmeler yaptıklarını kaydeden Yavaş, “Onların lisansıyla buralarda üretim yapacağız. Belediye olarak da kuracağımız şirkette toplu alım yapmak suretiyle vereceğimiz çiftçi kartlarla, gübrede, mazotta ve sarf malzemelerde sizden yana büyük indirimler yapacağız. Çiftçimizi destekleyeceğiz.” dedi.

    CHP Ankara seçim çalışmaları kapsamında Ankara’nın Kalecik ilçesinde vatandaşlarla bir araya geldi. İlçe Meydanı’nda halka seslenen Yavaş, bir gün önce ilçede dağıtılan broşürlerin kara propaganda olduğuna değindi. Eski AB Bakanı Egemen Bağış’a ait olduğu iddialar hakkında da açıklamalarda bulunan Yavaş, “Egemen Bağış’ın Kuran’ı Kerim ile alay etmesine hükümet olarak ne diyorsunuz? Bunu herhangi biri yapsa Türkiye’den kaçmak zorunda kalırdı. Neden ağzınızı açmıyorsunuz? Egemen Bağış, Kuran’ı kerimle alay edince haklı mı oluyor. Onu mazur mu görüyorsunuz? Neden partinizden atmıyorsunuz? O zaman kalkıpta kimseyi broşürlerle karalamayın. Herkesin inancı kendine. Biz sizlere hesap vermeyeceğiz. Allah’a hesap vereceğiz.” ifadelerini kullandı.

    Kalecik'in kalkınması için çalışacaklarına değinen Yavaş, ilçeye kurulacak olan Belediye Şube Müdürlüklerine yine ilçe vatandaşlarının tahsis edileceğini kaydetti. Çiftçiler için de hazırladıkları projeyi anlatan Yavaş şöyle dedi: “Benim verebileceğim en önemli söz, kurulacak Şube Müdürlükleri’nde işçiler sadece Kalecik’ten alınacak. Mazot ve gübre ile ilgili çok büyük problemleriniz var. İnsanlar artık pahalılıktan şikayet etmeye başladı. Bizim çiftçi kart projemiz var. Hollanda Tarım Müsteşarlığı ile temas halindeyiz. Onların lisansıyla buralarda üretim yapacağız. Belediye olarak da kuracağımız şirkette toplu alım yapmak suretiyle vereceğimiz çiftçi kartlarla, gübrede, mazotta ve sarf malzemelerde sizden yana büyük indirimler yapacağız. Çiftçimizi destekleyeceğiz.”

    Seçildikten sonra kente dikelecek olan fidanları ilçelerden alacaklarını duyuran Yavaş, “Hemen fidanlıklarınızı hazırlayın. Bundan sonra fidanlar çiçeklerin hepsi buralardan alınacak. Bundan sonra Ankara2nın paraları birilerinin cebine değil, önce Ankara Büyükşehir Belediyesi’ne sonra da sizlerin kesesine girecek.” diye konuştu. CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Politika Haberleri