Yatırımlar sürecek

AK Parti Konya 6. Olağan İl Kongresi’nde konuşan Başbakan Binali Yıldırım, „Biz Konya'yı biliriz, Konya da bizi bilir. Konya'ya 16 yılda 44 milyar yatırım ve destek verdik. Yatırımlarımız devam edecek“ dedi

AK Parti Konya 6. Olağan İl Kongresi Başbakan Binali Yıldırım’ın katılımlarıyla Büyükşehir Belediyesi Spor ve Kongre Merkezi’nde gerçekleştirildi. Tek liste ile gidilen kongrede mevcut başkan Hasan Angı yeniden AK Parti Konya İl Başkanlığı’na seçildi. Kongreye, Başbakan Binali Yıldırım’ın yanı sıra eski Başbakan ve AK Parti Konya Milletvekili Ahmet Davutoğlu, AK Parti Genel Başkan Yardımcıları Ahmet Sorgun, Hayati Yazıcı, Mustafa Ataş, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Jülide Sarıeroğlu, Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, Grup Başkan Vekilleri Mustafa Elitaş ve İlknur İnceöz, Konya ve Karaman milletvekilleri, Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, AK Parti Konya İl Başkanı Hasan Angı, belediye başkanları ve çok sayıda partili katıldı.

BÖLGEYİ TERÖR YUVALARINDAN TEMİZLEDİK

Kongrede konuşan Başbakan Binali Yıldırım, Zeytin Dalı Harekatı'nda Mehmetçik’in karadan ve havadan büyük ve başarılı operasyon yürüttüğünü belirterek, “Afrin çevrelenmiş durumda. Sınırlarımıza yakın bölgelerin tamamını terör yuvalarından temizledik. Şimdi Mehmetçik'imiz özel harekatçılar, jandarmamız, polisimiz, güvenlik korucularımız ve Özgür Suriye Ordusu'na ait yiğitler adım adım Afrin'e ilerliyor” dedi. Konya'nın, Anadolu'nun kalbi olduğunu, Hazreti Mevlana, Şemsi Tebrizi, Sadreddin Konevi, Anadolu'nun, Selçuklu'nun ve Cumhuriyet'in manevi mimarlarının bu şehirde bulunduğunu belirten Yıldırım, “Allah bu ülkeye hizmet etmiş bütün dava adamlarına, irfan sahiplerine gani gani rahmet eylesin. Mekanları cennet olsun. Konya'nın, Türkiye'ye kazandırdığı lider, 28 Şubat'ta vefatının seneidevriyesini andığımız cennet mekan Necmettin Erbakan hocamızı da rahmetle anıyoruz" dedi.

ERBAKAN HOCAMIZ, DURUŞUNU HİÇ BOZMADI

Erbakan'ın, Türkiye'nin zor şartlarında siyaset yaptığını hatırlatan Yıldırım, şunları söyledi: "Bütün baskılara, tehditlere, imkansızlıklara rağmen hocamız, duruşunu bozmadan davasını anlattı. Onun tek bir derdi vardı; değerleriyle barışık bir Türkiye. O, Türkiye'nin birliği, beraberliği, kardeşliği için çalıştı. Çatışmayı gerilimi değil emeği, alın terini, Hakk'ı esas aldı. Sultan Alparslan'ın, Sultan Fatih'in, Abdülhamid Han'ın izinden gitti. Onun tarih şuurunda Cumhuriyet'in kazanımları, Osmanlı'nın ve Selçuklu'nun hattıyla buluştu. 'Önce ahlak ve maneviyat' dedi. Maneviyatı reddederek hiçbir yere varılamayacağını söyledi. Anadolu'nun temiz gençlerine büyük hedefler gösterdi. Halka ve milli iradeye saygısı olmayan vesayetçiler tarafından ne yazık ki milletine hizmet etmesi engellendi.”

BİZ KONYA'YI BİLİRİZ KONYA DA BİZİ BİLİR

Konya yatırımlarını değerlendiren Başbakan Yıldırım, şunları söyledi: “Biz Konya'yı biliriz, Konya da bizi bilir. Konya'nın nereden nereye geldiğini en iyi siz bilirsiniz. Konya'ya 16 yılda 44 milyar yatırım ve destek verdik. Konya'da bugün 550 bin sigortalı çalışan ve 46 binden fazla işyeri var. 2003'e kadar Konya'da sadece 167 kilometrm bölünmüş yol vardı. Biz onun üzerine 946 kilometre bölünmüş yol yaptık. Konya'nın şehir hastanesini tamamlıyoruz. Bin yataktan fazla kapasitesi var. Metronun ihalesini de bu sene yapacağız. Konya'da Yüksek Hızlı Tren Garı'nın sözünü verdik. Lojistik Merkezi'nin sözünü verdik. Bunların inşaatına devam ediyoruz. Karaman-Konya Hızlı Trenini de bu sene açıyoruz. Karaman'dan Mersin'e hızlı tren projesinin birinci bölümü başladı. Kayseri-Nevşehir-Konya-Antalya demiryolu projesinin de etüdünü yapıyoruz. Çevre yolunun birinci bölümü bitti, ikinci etabın ihalesini yaptık, çalışmalarını yaptık. Üçüncü etap ve devamında proje tamamlanacak. Ankara'nın çevre yolundan daha uzun bir çevre yolu olacak. Konya-Ankara arasındaki seyahatlerin artık yüzde 80'i hızlı trenle yapılıyor”diye konuştu.

AFRİN'DE DESTANLAR YAZILIYOR

Eski Başbakan ve AK Parti Konya Milletvekili Ahmet Davutoğlu da kongrede yaptığı konuşmada, “Biz burada kongre icra ederken şu anda Mehmetçiklerimiz Racu'yu fethettiler, Özgür Suriye Ordusu'yla birlikte. Allah onlardan razı olsun. Allah nice fetihlerin önünü açsın. Allah, sadece toprakları değil gönülleri fethetmeyi nasip eylesin” dedi. Türkiye güçlendikçe, mazlumun ve mağdurun yanında olmaya devam ettikçe, ülkenin önüne set çekmek isteyenlerin birtakım kumpaslar kurduğunu anlatan Ahmet Davutoğlu, şunları söyledi: “Bu kumpasların devamı mahiyetinde Suriye üzerinden Türkiye kıskaca alınmaya çalışıldığında da elhamdülillah dirayetle, kararlılıkla üstüne gidildi ve bugün Afrin'de destanlar yazılıyor. Allah bu yolu açanlardan razı olsun” dedi.

TROL AHLAKSIZLIĞINA KARŞI SEFERBERLİK İLAN ETME GÜNÜDÜR

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu hakkındaki "istifa" iddiaları üzerine, "Bu trol ahlaksızlıkları ülkemizin kendi içindeki birliğini, beraberliğini bozmaya yönelik adımlardır." açıklamasını yaptığını hatırlatan Davutoğlu, şu değerlendirmeyi yaptı:"Bu doğru ve haklı çıkışı buradan bir kez daha teyit ediyor, takdirle karşılıyoruz. Bir hareket içinde ya dava ahlakı olur, ya trol ahlakı. İkisi birden olmaz. Çünkü trol ahlakı bu hain FETÖ çetesinin bize bulaştırdığı bir hastalıktır. Kimliğini, kişiliğini saklayan, haysiyetsiz birtakım insanlar, sosyal medyanın perdesi arkasına saklanıp, bu davaya ömrünü, gecesini, gündüzünü, terini katmış insanlara itibar suikasti yapmaya kalktılar. Konya ve Türkiye'deki dava arkadaşlarımız bilir. Bütün bunları sabırla karşılayan ve bunlara karşı sadece Rabbine ve milletine sığınan bütün kardeşlerime sesleniyorum; bugün Cumhurbaşkanımızın işaretiyle, bu trol ahlaksızlığına karşı seferberlik ilan etme günüdür. Kim bu hareketin içine fitne sokmaya kalkarsa, kim bu hareketin fertlerini birbirine karşı kışkırtmaya çalışırsa, kim en ağır iftiralarla, sahte kimliklerin arkasına saklanıp, bu topraklara gönlünü vermiş insanları rencide etmeye kalkarsa hepsine karşı omuz omuza durmalıyız. Kim olursa olsun. Çünkü trol ahlaksızlığı aslında bir ahlak terörüdür. Terörün iyisi kötüsü olmadığı gibi trolün de iyisi kötüsü, bizim yanımızda veya karşımızda olanı olmaz.”

KONYA DAVA ŞEHRİDİR

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Konya Milletvekili Ahmet Sorgun, kongrenin hayırlı olmasını dileyerek, “AK Parti için Konya'nın, Konya için AK Parti'nin özel yeri olduğuna inanıyoruz. Konya dava şehridir. Konya'nın duruşu, ruhu var. Bu ruh, Bosna’dır, Medine'dir, Çanakkale'dir. İsrail, Kudüs'ü başkent ilan ettiğinde en güçlü ses Konya'dan çıktı. Konya başkent olmanın sorumluluğunu her zaman korudu.” şeklinde konuştu.

BİRLİKTE BAŞARDIK

Dünden bugüne muhteşem şehir Konya’yı oluşturmak için hep birlikte canla başla çalıştıklarını kaydeden Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, “AK Parti iktidarları döneminde Konyamız adeta birkaç Konya daha oldu. Yeni Büyükşehir Yasası ile yeni bir kalkınma hamlesini yürütüyoruz. Bugüne kadar yapılanları hep birlikte başardık. 2019’a giden süreçte de yeni destanlar yazmaya, yeni başarılara imza atmaya, Cumhurbaşkanımızın riyasetinde Konyamızı yine birinciliklere taşımaya söz veriyoruz” ifadelerini kullandı.

SEÇİMLER SADECE TÜRKİYE İÇİN DEĞİLDİR

AK Parti İl Başkanı Hasan Angı, kadim bir başkentin Selçuklu’nun medeniyet merkezinde olduğumuzu belirterek, “Bir açık hava müzesi olan Konya içinden çıkan gönül erleriyle bu şehri, huzurunda başkenti yapmıştır. Bizde nasıl bir şehirde yaşadığımızı, sorumluluğumuzun ne olduğunun farkındayız” dedi. Bundan sonraki amaçlarının tüm teşkilat üyeleriyle Konya’da 2019 seçimlerine AK Parti’yi en yüksek oy oranına taşımak olduğunu belirten Angı, “ Bunun için 39 bin kilometre karenin her karışına 2 milyon 250 bin nüfusun her bireyine bu kutlu davanın heyecanını anlatacağız. Bundan sonra yapılacak seçimler sadece Türkiye için değildir tüm mazlum ve mağdur coğrafyanın seçimleridir. Hiçbir beklentisi ve menfaati olmadan elini onlara uzatan dünyada başka bir ülke, başka bir lider yoktur” şeklinde konuştu.

YÖNETİM KURULU ÜYELERİ

Kongrede Yönetim Kurulu ise şu isimlerden oluştu: “Hasan Angı (Başkan), Abdurrrahman Tüzün, Ahmet Fatih Özboyacı, Ahmet Fidan, Ahmet Pırıltı, Ahmet Şahin, Ahmet Ziya Varışlı, Ali Deresoy, Ali Dığrak, Asuman Yazar, Ayşe Hümeyra Eldek, Bediriye Günaydın, Bilal Ukdem, Dilek Pekkutucu, Ebrar Çoban, Fahrettin Kulu, Fatih Olgun, Fatma Hatap, Feride Ersöz, Fuat Kunduracı, Gökhan Taşkıran, Gülfem Yavuz Arı, Hasan Çiftçi, Hatice Sedef, Hayriye Hümeyra Saçkesen, Kazım Küçükçöğen, Lokman Özturhan, Mehmet Akif Ortagedik, Mehmet Ay, Mehmet Munlafalıoğlu, Mehmet Ümütlü, Mehmet Yavuz, Mehmey Yüzbaşıgil, Muharrem Akkaya, Musatafa Gönüllü, Mustafa Gürbüz, Mustafa Pirinç, Mustafa Torun, Muzaffer Dinler, Necati Sametoğlu, Osman Nail Kavruk, Salih Koyuncu, Seyit Mehmet Sümer, Sultan Tuba Erdinç, Tevfik Tığlıoğlu, Vesile Esra Aldur, Veysel Yaman, Yaşar Köklü, Yavuz Selim Özkan, Yusuf Elman.”

ALİ İBİLEME merhabahaber.com

 

 

Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (4)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

Politika Haberleri