İl Sağlık Müdürü Dr. Hasan Küçükkendirci sağlık alanında yaşanan gelişmeleri gazetemize değerlendirdi. Konya’nın sağlık alanında yaptığı atılımlar ile Türkiye’de marka olduğunu ifade eden Küçükkendirci, hastanelere gelen hasta sayısı ile diğer illerden yapılan sevklerin bunun en güzel kanıtı olduğunu söyledi.
Beyhekim Sağlık Kampüsü içerisindeki yatırımları anlatan Küçükkendirci, “Beyhekim Sağlık Kampüsü içerisinde konuşlanmış 4 tane ana hastanemiz var. Beyhekim Devlet hastanesi 320 yatak kapasitesi ile şu anda aktif olarak çalışıyor. Akıl ve Ruh Sağlığı Hastanesi Konya Eğitim ve Araştırma Hastanesine bağlı olarak çalışıyor. Akıl ve Ruh Sağlığı Hastanesi 200 yatak kapasiteli. Önümüzdeki günlerde faaliyete geçecek olan Onkoloji ve Fizik Tedavi Hastanesi ile birlikte bin yatağa yakın bir potansiyel oluşturulmuş olacak. Amacımız efektif olarak oradaki hastanelerin vatandaşlarımız tarafından aktif olarak kullanabilmesi. Çünkü gerek bizim oradaki hastanecilik hizmetleri ve otelcilik hizmetleri olarak adlandırdığımız hastanenin fiziki şartlarının çok üst seviyede olması önemli bir konu” dedi.
FİZİK TEDAVİ İÇİN GÜN SAYILIYOR
Küçükkendirci şunları söyledi: “Fizik Tedavi Hastanesi geçici kabulü Haziran ortalarında yapılacak. Fizik Tedavi Hastanemizi Beyhekim Devlet Hastanesi, Mayıs ayı sonunda hasta kabulüne başlayacak olan Onkoloji Hastanesi’ni de Konya Eğitim Araştırma Hastanesi’ne bağlı olarak çalıştıracağız. Onkoloji Hastanesi için Konya Eğitim Araştırma Hastanesi’nin devam eden birkaç sistemini buraya kaydıracağız. Hem cihaz hem personeli ile birlikte. Bir kısmının sözleşmelerinin bitmesini bekliyoruz. Işın ve ilaç tedavisini artık orada faaliyetine devam edecek. Bir noktada mekansal olarak bağımsız ve daha rahat bir ortam olması hem orada tedavi olacak kanser hastalarının şehrin gürültüsünden uzak olması açısından daha önem kazandıracak. Bu tedaviye de olumlu katkı sağlayacak” diye konuştu.
Akıl ve Ruh Sağlığı Hastanesi’nin tam kapasite ile çalışması için çeşitli düşüncelerinin olduğunu söyleyen Küçükkendirci, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Akıl ve Ruh Sağlığı Hastanesi’nde ciddi bir çalışma yaptık. Artık Konya’dan Adana, Ankara veya İstanbul’a hasta götürme oranımız azaldı. Orada hizmetimiz devam ediyor. 100 yatağın üzerine çıktık. Amacımız onu 200’e kadar çıkarmak. Gerekirse onun bile üzerine çıkabiliriz. Konya Platformu ile birlikte hareket ederek bir protokol ile Alkol ve Madde Bağımlığı Tedavi Merkezi AMATEM’i burada hayata geçirmeyi planlıyoruz. Alkol ve madde bağımlısı vatandaşlarımızın tedavisi için en iyi şekilde hayata geçirilecek. Belki de önümüzdeki günlerde oraya bir arsamızın durumuna ve ihtiyacımıza göre başka bir hastanenin de planlanmasını düşünüyoruz.”
KONYA SAĞLIK TURİZMİNDEN PAY ALIYOR
Beyhekim Sağlık Kampüsü’nün yer aldığı 1 milyon metrekare araziyi en iyi şekilde değerlendirdiklerini de vurgulayan Küçükkendirci, “Arsamızdan 360 bin metrekare Mevlana Üniversitesi, 120 bin metrekare Rahmet Ormanı, 9 bin metrekare Sağlık Meslek Lisesi için verdik. Bunun dışında kalan tahmini 500 bin metrekare üzerinde bize arazi kalıyor. Biz onları tek çatı altında toplayarak tek yerden hizmet alan tek yerden idare edilebilen niteliğe kavuşturmaya çalışacağız. Çünkü Biz Karaman, Aksaray, Mersin, Mut, Isparta, Niğde, Nevşehir gibi illerden sevk alıyoruz. Bizim açımızdan yatak sayısı ile birlikte hastanelerdeki kalitenin artması dışardan gelen hastalarımızın buradan hizmet almasına sebebiyet verecek. Biz o bölgede bir de Beyhekim Devlet Hastanesi bünyesinde Hastane Otelini hayata geçiriyoruz. Sağlık Turizmini önemsiyoruz. Sağlık turizmindeki amacımız yakın illerde yapılamayan tedavileri burada yapmak. Vatandaşlarımız hem Konya dışına gitmesin hem Konya’yı bu alanda hem konfor hem hizmet açısından marka haline getirmek” şeklinde konuştu.
Konuşmasının sonunda Konya’da yaşanan hasta sevkini de değerlendiren Küçükkendirci, Konya’da özellerle ve Aile Sağlığı Merkezinde bakılan hasta sayısı ile birlikte günlük bakılan hasta sayısı 25 binin üzerinde olduğunu söyledi. Küçükkendirci, Konya’daki 10 özel, 23 kamu, 3 Tıp Fakültesi, 182 Aile Sağlık Merkezi ve 6 Ağız ve Diş Tedavi Merkezi’ne bir günde 35 bin civarında hastanın başvurduğunu söyledi. Küçükkendirci, “Oldukça yoğun olan hasta akışına 9 bin kamu, 3 bin müteahhit personeli olmak üzere 12 bin kişilik bir kadro hizmet veriyor” dedi
ALİ SAİT ÖGE