Yatırımda altın farkı

Dünyada insanların en güvenilir yatırım aracı olarak altını gördüklerini söyleyen Yusuf Yaşar, bunun altın fiyatlarında artışa neden olan önemli faktörlerden birisi olduğunu ifade etti.

Üretimi sınırlı olan altına talebin artmasının, fiyat artışına sebep olan bir diğer etken olduğunu anlatan Sarraflar Yeraltı Çarşısı Başkanı Yusuf Yaşar, önümüzdeki dönemlerde savaş, kriz gibi gelişmelerin sona ermeyeceğini, dolayısıyla altın fiyatlarında da ciddi bir düşüş yaşanmayacağını vurguladı. Dünyadaki büyük spekülatörlerin altındaki karı sevdiğini söyleyen Yaşar, "Altındaki karı seven dünyadaki büyük spekülatörler altını terk etmedi, terk etmeyecek. 3 yıl önce altının onsu 400 dolardan bin dolar seviyesine kadar yükseldi. Yani altın fiyatlarında yüzde 150 artış oldu. Küçük yatırımcılar da altına yöneldi. Bunlardan dolayı altın fiyatlarında düşüş yaşanmayacağını düşünüyoruz" diye konuştu.

Fiyatlardaki yüksekliğin, altın piyasasındaki hareketliliği bitirdiğini anlatan Yaşar, krizin etkisiyle geçim derdine düşen vatandaşların altın almaya pek yanaşmadığını ifade etti. Yaşar, altın satışlarının durma noktasına geldiğini, altını olan vatandaşların ise altınları, fiyatlar daha da yükselir umuduyla, mecbur kalmadıkça satmadığını sözlerine ekledi.

ALTINDAKİ ARTIŞ, 'YASTIK ALTI'NI ERİTTİ

Altındaki artışın yaz aylarına kadar devam edeceğini düşündüklerini kaydeden Halil Durak, ancak fiyatlardaki artışın bu kadar yüksek olacağını tahmin edemediklerini ifade etti. Uzmanların, 3-4 milyar dolar değerinde altının 'yastık altında' tutulduğunu tahmin ettiklerini anlatan Durak,  altın fiyatlarının yükselmesiyle, 'yastık altı' altının büyük bir miktarının piyasaya sürüldüğünü söyledi. Mayıs ayına kadar durgunluğun sona ermesini beklediklerini belirten Durak, fiyat artışının devam etmesi halinde, bu sezonda işlerin beklenenin altında olabileceğini söyledi.

Yaşanan ekonomik kriz nedeniyle en durgun kış sezonu yaşadıklarını ifade eden 20 yıllık kuyumcu Ömer Çavuşoğlu, altın satışlarının nerdeyse durduğunu, vatandaşların altın fiyatındaki bu yükselişi fırsat bilerek elindeki altını satmaya çalıştığını söyledi. Altın fiyatlarında düşüş olabileceğini kaydeden Çavuşoğlu, Haziran ayından sonra işlerinin yoluna girmesini beklediklerini dile getirdi. İnsanların altın alıp satmada, fiyatlardaki yükseklikten dolayı kafalarının karışık olduğunu söyleyen Sarraflar Yeraltı Çarşısı Esnafı Yaşar Karakulak da kimilerinin fiyatlarda düşüş yaşanacağını düşünerek, kimilerinin de daha yükselir umuduyla hareket ettiklerini, bunun da altın piyasasında durgunluğa sebep olduğunun altını çizdi 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ekonomi Haberleri