Yatırımcıya Çed Müjdesi: Raporu Beklenmeden Faaliyetler Başlanacak (1)

Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan, özel sektörün taleplerini karşılamak adına Bakanlık koordinasyonunda bir yatırım ortamı mevzuat paketi hazırlayacaklarını bildirdi.

Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan, özel sektörün taleplerini karşılamak adına Bakanlık koordinasyonunda bir yatırım ortamı mevzuat paketi hazırlayacaklarını bildirdi. Madencilik konusunda mevzuat değişikliği yapılacağını belirten Çağlayan, yapılması düşünülen düzenlemenin firmaların Çevresel Etki Değerlendirmesi (ÇED) raporu beklenmeden faaliyetlere başlanmasına imkan tanıyacağını ifade etti.

Ekonomi Muhabirleri Derneği'nin (EMD) düzenlediği kahvaltılı basın toplantısında gazetecilerle bir araya gelen Ekonomi Bakanı Çağlayan, gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Çağlayan, önümüzdeki kısa süre içinde ARGE’ye mahsus bir ekonomi koordinasyon toplantısının yapılacağını ifade ederek, bu toplantıda TÜBİTAK’ın da bir sunumunun olacağını dile getirdi. Verilen teşviklerin, belli kurul tarafından sağlanacağı önemli bir düzenlemenin de gerçekleştirecekleri bilgisini veren Çağlayan, “Maliye Bakanlığı, Ekonomi Bakanlığı, Sağlık Bakanlığı, TÜBİTAK, bu konuda sorumlu olan kurumlarından biri.” diye konuştu.

Özel sektörün Maliye Bakanlığı'nın alanına giren damga ve harçlar kanunu konusunda bazı hükümlerin gözden geçirilmesini istediğini dile getiren Çağlayan, özel sektörün birçok talebinin karşılığını bulduğunu ifade etti.

Demiryollarının bütün OSB'lere ulaştırılması konusunda çalışmalarının olduğunu belirten Çağlayan, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığının konuyla ilgili master planı hazırlama çalışmaları yürüttüğünü anlattı. Bu konuda, projelerin ayrılarak iller bazında bir çalışmanın yapıldığı bilgisini veren Çağlayan, "Demiryolları Ankara Sincan'daki gibi organize sanayi bölgelerine girerek gerekli bir maliyet faktörü üzerinde düzenleme yapılacaktır." dedi.

Yatırım ortamı ile ilgili bir mevzuat paketi hazırlanacağını bildiren Çağlayan, "Bu noktada, çeşitli bakanlıkların kendi kanunlarında düzenleme yapması zaman alacağından Bakanlığımız koordinasyonunda bir yatırım ortamı mevzuat paketi hazırlayacağız. Bir torba kanun hazırlığına başlıyoruz. Bu torba kanun ile yatırım ortamındaki düzenlemelerin tek tek farklı bakanlıkların hazırlanmasının ciddi zaman alacağını gördük. Bu düzenlemeleri Bakanlık koordinasyonun çıkarılacak torba kanun ile meclisten bu yıl sonuna doğru çıkaracağız." diye konuştu.
CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ekonomi Haberleri