Yatırımcı altın dedi

Konya Sarraflar ve Kuyumcular Derneği Başkanı Ziya Özboyacı, yaklaşık iki hafta önce gram fiyatı 54 TL'yi görünce altınını satan yatırımcının yeniden düşük fiyattan altın almak için parasını TL'de tuttuğunu söyledi.
 
Özboyacı yaptığı açıklamada, uluslararası piyasalarda onsu 980-990 dolarlara çıkan altının son yıllarda diğer yatırım araçlarıyla karşılaştırılamayacak oranda gelir getirdiğine işaret etti. 2006 yılında gramı 20 TL'ler seviyesinde olan 24 ayar altının 2008 yılı ortasında 35 TL'ye, 2009 yılı Mart ayında ise 54 TL'ye çıktığını dile getiren Özboyacı, altının çok iyi kazandırmasının yatırımcının güvenini daha da artırdığını anlattı. 
Yaklaşık iki hafta önce 24 ayarın gramı 54 TL'yi görünce altınını satan yatırımcının, düşük fiyattan yeniden altın almak için parasını TL'de tuttuğunu dile gterien Özboyacı, şunları kaydetti: 
''Bizimle sürekli çalışan altın yatırımcılarının çoğu, bozdurduğu altının parasını TL'de tuttuğunu ve altının fiyatı belli seviyelere indiğinde yeniden altın almak istediğini ifade ediyor. Altın satıp elinde TL bulunan bazı kişiler, Hükümetin açıkladığı krize karşı önlem paketleri çerçevesindeki KDV indirimlerinden yararlanıp, parasının bir kısmını ev, araba, elektronik eşya almaya harcayabilir. Ancak, 2006 yılından beri altına yatırım yapan ve yüzde 100'den fazla para kazanan yatırımcıların büyük bölümü, yeniden altın almak için fırsat kolluyor.'' 
Özboyacı, altının uzun vadede her zaman kazandıran bir yatırım aracı olduğuna dikkati çekerek, ''Dünyada dövize güven gittikçe azalırken, altına güven artıyor. Pek çok ülkenin merkez bankası, dünyada yaşanan küresel ekonomik krize ve benzer bunalımlara karşı altın rezervlerini artırma yolunu seçiyor'' dedi. 
Bu nedenle altına bugünkü seviyesi olan 50 TL'den yatırım yapılsa bile yatırımcının uzun vadede zarar etmeyeceğini ifade eden Özboyacı, ''Bugünlerde kuyumcuların altın satışları durağan şekilde seyrediyor. Çok fazla altın satışı yok ancak fiyat, yatırımcı için cazip seviyelere düşerse satışların da hızlanacağını tahmin ediyoruz'' diye konuştu. 
Krize yönelik paketlerin genel olarak piyasayı rahatlatacağını, yılın ikinci yarısında ekonomik krizin etkisini hafifleteceğini tahmin ettiklerini dile getiren Özboyacı, kuyumcuların bu aşamada Hükümet'ten en önemli taleplerinin, çalışanların SSK primleri için sağlanan yüzde 5 muafiyetin yüzde 25-30'lar seviyesine çıkarılması olduğunu belirtti. 
Özboyacı, ilk bakışta esnafa küçük bir katkı gibi görünen bu önlemin krizden etkilenen kuyumcu ve diğer sektörlerdeki esnafı önemli ölçüde rahatlatacağını sözlerine ekledi. 

Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (1)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

Ekonomi Haberleri