Yatırım hamlesi

Türkiye Elektrik İletim A.Ş. (TEİAŞ) son yıllarda Konya, Karaman ve Aksaray bölgesinde yatırım atağı başlattı. Yatırımlarla Konya sanayisinin enerji ihtiyacı tam olarak karşılanacak, elektrik kesintileri en aza indirilecek

TEİAŞ Bölge Müdürü Alişan Taştan kurumun son yıllarda yaptığı ve yapacağı yatırımlar hakkında bilgi verdi. Konya'da TEİAŞ yatırımlarında son yıllarda rekor bir artışın olduğunu belirten Alişan Taştan, "Enerji tüketimindeki artışın yaklaşık yüzde 10 olarak, Türkiye ortalamasının çok üzerinde olduğu Konya da 2013 yılına kadar 20 olan trafo merkezi sayısı 2015 yılında devreye alınan Alakova Trafo Merkezi (TM) ile yapımı devam eden ve 2016 yılının ilk yarısında devreye alınacak Erenköy GİS, Selçuklu TM ile 23'e çıkacak. İhalesi 2016 ocak ayı içinde yapılan; Konya OSB, Büsan, Hotamış Trafo Merkezi'nin planlanan süresi içinde tamamlanması halinde Konya bölgesindeki trafo merkezi sayısı son üç yılda yapılan yatırımlarla, 26'ya çıkmış olacaktır. Bahsedilen trafo merkezlerinin yanısıra, 2016 yılı içinde Konya Kuzey 380 kV TM ile Altınova TM’ninde ihale edilmesi hazırlıkları yapılmaktadır. Özetle yapımı süren ve planlanan trafo merkezi, trafo merkezi tevsiyatları ve 154 kV, 380 kV EİH proje sayısı toplam 25 adet ve projelerin yaklaşık maliyeti 471 milyon TL ile TEİAŞ tarafından, bölgenin enerji yatırımları için önemli çalışmalar yapılmaktadır" dedi.

MİLYONLUK YATIRIMLAR YOLDA

TEİAŞ'ın Karaman ve Aksaray'daki yatırımlarından da bahseden Taştan, "Aksaray'da mevcut Tümosan ve Aksaray Trafo Merkezleri (TM)'lere ilave olarak 2015 yılında yapımına başlanan ve 2016 yılının ikinci yarısında devreye alınması planlanan Ortaköy ve Eşmekaya TM ve bu merkezlerin bağlantı hatları ile Aksaray ilindeki trafo kapasitesi iki katına çıkmış olacaktır. Karaman il koordinasyon toplantısından edindiğimiz bilgilere göre benzer yatırımların Karaman ilimizde de yapılmaktadır. Karaman bölgesinde de TEİAŞ tarafından yatırım programında 7 adet yeni proje ve yaklaşık 80 milyon TL yatırım bedeli ile yeni trafo merkezleri ve EİH yapımı yer almaktadır" diye konuştu.

SANAYİNİN SIKINTISI GİDERİLECEK

"TEİAŞ, başta Konya olmak üzere Karaman ve Aksaray'da özellikle son 3 yılda yatırım atağına geçmiş durumda" diyen Taştan, "Büyük yatırımlarla gelişen sanayinin ve konut sektörünün enerji ihtiyacı tam olarak karşılanacak. Kesintisiz bir iletim arzı hedefliyoruz. Yapılmakta olan bu yatırımlardan bölgenin yeterince faydalanabilmesi için Meram Elektrik Dağıtım AŞ (MEDAŞ) tarafından da, bu yatırımlara eş zamanlı olarak gerekli bulunan dağıtım şebekesinin yapılması çok önemli" ifadelerini kullandı.

KERİM ATICI merhabahaber.com

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri