Yatak başında bilgisayarlı eğitim

Selçuk Üniversitesi Meram Tıp Fakültesi Hastanesinde uzun süreli tedavi gören öğrencilere derslerini aksatmamaları için yatak başında bilgisayarlı eğitim verilmeye başlandı.

Hastane yönetimi ve okul idarecilerinin tasarlayıp, hazırladığı seyyar bilgisayar sayesinde çocuklar yatak başında okullarındaki müfredatı takip ederek, eğitimlerini kesintisiz sürdürebiliyor.

Servislerde uzun süre yatarak tedavi gören çocukların Çocuk Hastanesi İlköğretim Okulu’nda birleştirilmiş sınıf müfredatı kapsamında eğitim gördüğünü belirten Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları ve Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ümran Çalışkan, yataklarından kalkamayan öğrencilere de özel eğitim uzmanları nezaretinde yatak başı eğitim verildiğini söyledi.
Okula daha çok Hemotoloji ve Onkoloji bölümlerinden öğrenci geldiğini belirten Prof. Dr. Çalışkan, “Bazı öğrencilerimizin hastalıkları nedeniyle yataklarından kalkıp, sınıflarında ders görmeleri olanaksız. Bu öğrencilerimizin özellikle bilgisayar eğitiminden geri kalmamaları için tasarladığımız seyyar bilgisayarı günün belirli saatlerinde yataklarına kadar götürüyoruz. Yatak başında eğitim konularını takip eden öğrencilerimiz, hem müfredattan geri kalmıyor hem de hazırladığımız eğitici bir takım oyunlardan yararlanarak moral ve motivasyon desteği alıyor.” dedi.
Konya’da ilk kez hasta yatağındaki çocuklara seyyar bilgisayar hizmeti verildiğini belirten okul öğretmenleri ise bu durumun çocukların eğitimine olumlu yansıyacağını söyleyerek, “Bugün itibariyle hastane okulumuzda 14 öğrencimiz eğitim görüyor. Yatak başı eğitimden yararlanan öğrenci sayımız ise şimdilik 9. Ancak bu rakam zaman zaman çok daha yukarılara çıkabiliyor. Seyyar bilgisayarımızı günde 8 saat süreyle servislerde dolaştırıyoruz. Öğrencilerimiz bilgisayarla normal ilköğretim müfredatının yanısıra bireysel eğitim programından da yararlanabiliyor.” diye konuştu.
Yetkililer, seyyar bilgisayara öğrencilerin büyük ilgi gösterdiğini bu nedenle önümüzdeki günlerde yatak başında hizmet veren bilgisayar sayısını artırmayı planladıkları da sözlerine ekledi.
 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Sağlık Haberleri