Yaşlılara sahip çıkalım

Mustafa Gürbüz, Yaşlılar Haftasının hak ettiği şekilde birçok etkinlikle kutlanacağını belirterek yaşlıların toplumun gerçek ferleri olduğunu ve onlara sahip çıkılması gerektiğini söyledi
18-24 Mart tarihleri arasında kutlanan Yaşlılar Haftası Programları düzenlenen törenle başlatıldı. Dr. İsmail Işık Huzurevi Yaşlı Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi Müdürlüğü’nün organize ettiği törende Yaşlılar Haftası etkinliklerine start verildi. Yaşlılar Haftası Kutlama Programı açılış törenine İl Sosyal Hizmetler Müdürü İzzet Güneş de katıldı. Yaşlılar Haftası’nın yaşlı insanlar için çok önemli bir hafta olduğunu belirten Dr. İsmail Işık Huzurevi Yaşlı Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi Müdürü Mustafa Gürbüz, bu haftanın dolu dolu geçmesi için birçok etkinlik hazırladıklarını söyledi. Yapılacak olan etkinliklerde yaşlı insanların mutlu olmalarının hedeflendiğini dile getiren Mustafa Gürbüz, “24 Mart tarihine kadar devam edecek olan Yaşlılar Haftası’nda yaşlı insanlarımızın toplumda kendilerinin de var olduğunu hissettirmek için etkinlikler düzenleyeceğiz. Mesela dün yaşlı insanlarımızın kendi elleriyle yaptıkları resim ve el sanatları eserleri düzenlenen kokteyl ile sergiye açıldı.  21 Mart Pazartesi günü yaşlılarımızla birlikte Mevlana Müze Gezisi düzenleyeceğiz. Ve yine vefat eden yaşlılarımız için 24 Mart Perşembe günü Mevlid-i Şerif programı yapacağız. Buna benzer birçok programla yaşlılarımızın da insan olduklarını, onlarında yaşabilir olduğunu göstereceğiz” diye konuştu.
TOPLUMDA GEREKEN İLGİYİ GÖRMELERİ GEREKİR
320 yaşlı insan ile Türkiye’nin en büyük huzurevinde bakıma muhtaç insanlara hizmet verdiklerini de dile getiren Mustafa Gürbüz, sözlerini şöyle tamamladı: “Huzurevimizde bir birinden farklı birçok yaşlı insanımız bulunuyor. 160 yatağa bağımlı insan var. Ancak biz bu insanların toplumun gerçek kişileri olduğunu bilerek görevlerimizi en iyi şekilde yerine getirmeye çalışıyoruz. Toplum içinde yaşlı insanlarımıza sahip çıkmamız gerekir. Onlar yaşlanmış çocuklarımızdır. İnsanlar huzurevimize sık sık ziyaret düzenlemeleri gerekir. Onlarla birlikte olduklarını göstermeleri toplumsal görevimiz olması gerekir. Onların maddi ihtiyaçlara gerekleri yok. Yalnız onların konuşmaya ve dertlerini dinlemeye ihtiyaçları var. Unutmayalım ki hepimiz bir gün yaşlanacağız.” Yaşlılar Haftası açılış programına katılan İl Sosyal Hizmetler Müdürü İzzet Güneş yaşlıların yaptığı resim ve el sanatları sergisini gezerek yaşlı insanlarla bir süre sohbet etti.
MUSTAFA AKÇA

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Yaşam Haberleri