Yaşlılar Sedyeyle Türkiye Sınırına Getiriliyor

Şanlıurfa’nın Suruç ilçesi karşısında bulunan Kobani, yoğun IŞİD’in bombardımanı sürerken bugüne kadar Kobani merkezden kaçmayanlarda Yumurtalık geçiş noktasından Türkiye’ye geçti. Güvenlik noktasından Türkiye sınırına geçen...

Şanlıurfa’nın Suruç ilçesi karşısında bulunan Kobani, yoğun IŞİD’in bombardımanı sürerken bugüne kadar Kobani merkezden kaçmayanlarda Yumurtalık geçiş noktasından Türkiye’ye geçti. Güvenlik noktasından Türkiye sınırına geçen binlerce sığınmacı kamyonetlerle ve otobüslerle Suruç ve köylerine götürülürken yaşlıların sedyelerle Türkiye sınırına getiriliyor.

Son iki gün içerisinde IŞİD ve PYD arasındaki çatışmalar yoğunlaşırken IŞİD Kobani’yi havan toplarıyla vurmaya başladı. Bugün de Kobaniye bir çok havan mermisi düştü. Kobani merkezde kalanlar da araçlarını ve eşyalarını alarak sınıra dayandı. Yumurtalık geçiş noktasına gelen binlerce göçmen AFAD’ın Mobil Koordinasyon merkezinde kayıtları yapıldıktan sonra otobüslerle ve kamyonlarla Suruç merkez ve köylerine götürülüyor. Yaşlılar da sedyelerle taşınarak otobüslere bindiriliyor.

CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Türkiye Haberleri