Yaşlı teyze Avrupaya yufka satıyor

Kuluda yaşayan ve 2008 yılında eşini kaybeden Ayşe Ayhan (53), evinin geçimini sağlamak için ilçe merkezinde küçük bir işyeri açtı

Kulu’da yaşayan  ve 2008 yılında eşini kaybeden Ayşe Ayhan (53), evinin geçimini sağlamak için ilçe merkezinde küçük bir işyeri açtı. Odun ateşinde pişirdiği yufkaları satarak geçimini sağlayan Ayhan'ın yufkaları, ilçe halkının ve gurbetçi vatandaşların beğenisini kazandı. Yufkalarının şöhreti kısa sürede Kulu ve çevresine yayılan Ayhan, bir süre sonra Avrupa’da yaşayan Kululu gurbetçilerden de sipariş almaya başladı. Bugün Avrupa'dan çok sayıda müşterisi olan Ayhan, saç üzerinde pişirdiği yufkaları ıslatıyor. 5’er adet olarak paketliyor ve derin dondurucuda şoklayarak müşterilerine gönderiyor.

 

Kızı ve geliniyle birlikte gurbetçilerin siparişlerine yetişmekte zorlanan Ayşe Ayhan, gönderdiği yufkalarla hem gurbetçilerin memleketine özgü bir lezzeti tatmalarına yardımcı oluyor, hem de geçimini sağlıyor.

 

Açtığı küçük börekçi dükkânında 3 yıldır hizmet verdiğini söyleyen Ayhan, kimseye muhtaç olmadan iaşesini temin ettiğini belirtti. Gurbetçilerin tüm Kulu esnafına katkısı olduğu gibi kendisine de büyük katkı sağladığını ifade eden Ayhan, "Eşim vefat ettikten sonra herhangi bir gelirim olmadığı için bu küçük dükkânı açtım. Avrupa’da birkaç akrabama yufka gönderdim, bu durumu duyan diğer gurbetçiler de sipariş vermeye başladı ve işlerimiz açıldı çok şükür.’’ dedi.

 

Ayhan'ın dükkânında alışveriş yapan gurbetçi Behice Coşkun ise "Gurbette memleketimize ait her şeyi özlüyoruz. Dolayısıyla Anadolu’nun vazgeçilmezi yufkayı da soframızda görmek istiyoruz. Ayşe Teyze’ye her yıl yaz aylarında yufka siparişi vererek ve kış boyunca soframızdan yufkayı eksik etmiyoruz.’’ şeklinde konuştu.

 

CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ekonomi Haberleri