Yaşlı Kadının Yerine Erkek Okul Hademesi Oy Kullandı, Aile İtiraz Etti

Gaziantep Mehmet Hayri Akınal Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi'nde oy kullanmaya giden Binnaz Bayşu (80) isimli vatandaşın yerine okul hademesi H.B. oyu kullanarak imza attı. Duruma itiraz eden Bayşu ailesi sandık başkanı T.P. ve okul hademesi hakkında...

Gaziantep Mehmet Hayri Akınal Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi'nde oy kullanmaya giden Binnaz Bayşu (80) isimli vatandaşın yerine okul hademesi H.B. oyu kullanarak imza attı. Duruma itiraz eden Bayşu ailesi sandık başkanı T.P. ve okul hademesi hakkında suç duyurusunda bulunacak.

Gaziantep Mehmet Hayri Akınal Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi'nde oy kullanmaya giden 80 yaşındaki Binnaz Bayşu, ikinci katta bulunan 1037 nolu sandığa merdivenlerden çıkamadığı için aşağıda bekledi. Bu sırada yaşlı kadının yanına gelen okul hademesi H.B., Bayşu'nun kimliğini alarak kadının yerine hem oy kullandı hem de kadının imzasını attı.

Yaşlı kadının ailesine haber vermesi üzerine Bayşu ailesi okula gelerek oy kullanma işlemine itiraz etti. Tutanak tutmayan sandık başkanı T.P. ve sandık görevlilerine tutanak tutulması yönünde itiraz eden Bayşu ailesi, polise başvurdu. Oyunun başkası tarafından kullanıldığını dile getiren Binnaz Bayşu, "Bana dedi senin oyunu aşağıya alayım. Sonra gelip yerime oy kullanmışlar. Kimliğimi de kaybetmişler. Benim oyumu kullanmaya hakları var mı? Kendileri cahillere hep böyle yapıyorlar. Allah'tan korksunlar. Şeytanlıktan başka işleri yok." dedi.

Olayın yaşandığı okula gelen CHP Gaziantep Milletvekili Mehmet Şeker, sandık başkanının olaya göz yumduğunu açıkladı. Konuyla ilgili suç duyurusunda bulunacaklarını vurgulayan Şeker, "Akınal İmamhatip Lisesi'nde 1037 nolu sandıkta bir vatandaşın yerine burada görevli olan hademe arkadaşımız oy kullanmış. Vatandaşın yerine imza atmış. Bu işten birinci derecede sandık başkanı da sorumludur, bu işe göz yumduğu için. Yerine oy kullanan kişi kadın, oy kullanan kişi erkek. Bunla ilgili suç duyurusunda bulunduk. Avukat arkadaşımız tutanak tuttu. Seçim zamanı maalesef bu tür şeyleri biz bekliyorduk. Bununla ilgili gerek seçim kuruluna, polis ve savcılığa bir soruşturma yapılması noktasında suç duyurusunda bulunduk. Şahsın da karakoldan gelip ifadesine alacaklar." açıklamalarına yer verdi.

Polis ekipleri oy işlemlerinin verildiği okula gelerek şüpheli hakkında soruşturma başlattı. CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Türkiye Haberleri