Yaşlı bakımına standartlara uygun eğitim

Konya'da ''Yaşam Boyu Sağlık İçin Evde Bakım Okulu Projesi'' ile hasta, yaşlı ve özürlü bakımından birinci derecede sorumlu olan aile bireylerine standartlara uygun eğitim verilecek.
Türk Hemşireler Derneği Konya Şubesi'nin hazırladığı, Selçuk Üniversitesi (SÜ) Meram Tıp Fakültesi Hastanesi, Konya Numune Hastanesi, Konya Faruk Sükan Doğum ve Çocuk Hastanesi'nin proje ortağı olduğu ve Mevlana Kalkınma Ajansı'nın destekleriyle uygulanan ''Yaşam Boyu Sağlık İçin Evde Bakım Okulu Projesi'' hayata geçirildi. 
Proje Koordinatörü ve Türk Hemşireler Derneği Konya Şube Başkanı Canan Güngör, SÜ Meram Tıp Fakültesi Hastanesi Eyyüp Kalaycı Konferans Salonu'nda gerçekleştirilen tanıtım toplantısında yaptığı konuşmada, proje ile yaşam kalitesini artırmayı hedeflediklerini belirtti. 
Güngör, ''Projemizi hazırlamaktaki amacımız, Konya Karatay ilçesi sınırları içinde yaşayan fertleri ve toplumun sağlığını korumak maksadıyla hasta, yaşlı ve özürlü bakımından birinci derecede sorumlu olan aile bireylerine standartlara uygun eğitimin verilmesidir. Bu amaçla bir bakım eğitimi modeli geliştirmeye çalıştık. Bu eğitimler sonucunda bakıma gereksinim duyan bireylerin kendi evlerinde ya da çevrelerinde bağımsız olarak sürdürebilmelerini sağlayarak, yaşam kalitelerini artırmak temel hedefimiz arasındadır'' diye konuştu. 
''PROJE ÇOK BÜYÜK İLGİ GÖRDÜ'' 
Projeyi 12 ayda tamamlamayı amaçladıklarını anlatan Güngör, ''Bir aylık süreçte halk eğitimlerini yapacak hemşireleri bilgilendirdik. Bundan sonraki 10 aylık sürede evde bakım eğitimi ihtiyacı olan hasta ve yakınlarına hizmet ve eğitim vereceğiz. Eğitimlerimiz projede ortağımız olan 3 hastanenin hemşireleri ve derneğimiz üyesi hemşireler tarafından sürdürülecektir. Proje kapsamında 500 kişiyi hedefleyerek yola çıktık ancak görünen o ki; eğitim vereceğimiz sayı bu rakamın çok çok üstünde olacak. Projeye emeği geçen tüm sağlık çalışanlarına teşekkür ederim'' dedi. 
 SÜ Meram Tıp Fakültesi Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Hamdi Arbağ da eğitim hastanesinin özelliklerinden birisinin de sosyal sorumluluk projelerine destek vermek olduğunu söyledi. 
Bu tür projelere sonuna kadar açık olduklarını vurgulayan Arbağ, ''Böyle projelerin her zaman içinde ve öncüsü olacağız. Buna benzer projeler ortaya koyup, halkımıza hizmet vermeyi sürdüreceğiz'' dedi. 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Sağlık Haberleri