Yaşayan Efsaneler, Muharrem İftarında ‘ali’ Düeti Yaptı

Türkiye’nin yaşayan efsane sanatçılarından Bedia Akartürk ile Mustafa Sağyaşar, Muharrem iftarı etkinliğinde birlikte ‘Ali’yi gördüm Ali’yi’ ve ‘Haydar Haydar’ eserlerini düet yaptı. Dünya Ehli Beyt Vakfı’nın Ankara’da bir...

Türkiye’nin yaşayan efsane sanatçılarından Bedia Akartürk ile Mustafa Sağyaşar, Muharrem iftarı etkinliğinde birlikte ‘Ali’yi gördüm Ali’yi’ ve ‘Haydar Haydar’ eserlerini düet yaptı.

Dünya Ehli Beyt Vakfı’nın Ankara’da bir otelde organize ettiği Muharrem iftarına hükümet temsilcileri, siyasi parti genel başkanları, sivil toplum kuruluşları, sanatçılar ve diğer davetliler katıldı. İftar yemeğinin ardından sahneye çıkan yaşayan efsanelerden Türk Sanat Müziği Sanatçısı, Koro Şefi ve Devlet Sanatçısı Mustafa Sağyaşar ile Türk Halk Müziği Sanatçısı Bedia Akartürk birlikte ‘Ali’yi gördüm Ali’yi’ ve ‘Haydar Haydar’ eserlerini seslendirdi. İki sanatçının düeti salondakilerden büyük beğeni topladı.

Mustafa Sağyaşar, bugüne kadar 125 küçük 45'lik plak, 10 taş plak, 10 uzun çalar yaptı. 400'ü aşkın parça yorumlayan Sağyaşar, 62 yıldır aralıksız müzik hayatına devam ediyor. Bedia Akartürk ise Türkiye'nin yaşayan efsanelerinden biri olarak kabul ediliyor. Akartürk'ün bu zamana kadar almış olduğu tüm ödülleri, giymiş olduğu sahne kıyafetleri, resimleri ve kendi eliyle özel olarak hazırlamış olduğu yöresel kıyafetleri bebekler İzmir Ödemiş ilçesindeki bir müzede sergileniyor.

CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Kültür Sanat Haberleri