Yaşar Okuyan: Yalancı Gördüm Ama Bu Adam Kadar Yalan Söyleyeni Görmedim

Eski Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Yaşar Okuyan, "Ben yalancı adam gördüm ama bu adam gibi yalan söyleyenini görmedim." dedi.Eski bakan Okuyan, 10 Ağustos cumhurbaşkanı seçimi kapsamında cumhurbaşkanı adayı Ekmeleddin İhsanoğlu'na...

Eski Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Yaşar Okuyan, "Ben yalancı adam gördüm ama bu adam gibi yalan söyleyenini görmedim." dedi.

Eski bakan Okuyan, 10 Ağustos cumhurbaşkanı seçimi kapsamında cumhurbaşkanı adayı Ekmeleddin İhsanoğlu'na destek için Antalya'nın Manavgat ilçesine geldi. Okuyan, Manavgat Belediyesi İbrahim Sözen Gençlik Merkezi konferans salonunda, 4 gün sonra yapılacak seçimle ilgili bilgilendirme yaptı. İhsanoğlu'na destek için bugüne kadar 23 il gezdiğini belirten Okuyan, bunun 9'una İhsanoğlu ile birlikte katıldığını ifade etti.

Başbakan Erdoğan'ın geçtiğimiz günlerde bir televizyon kanalında, 'ilk turda yüzde 55 ile yüzde 57 oy oranı oy alacağız' demesinin yalan olduğunu belirten Okuyan, "10 Ağustos akşamı sen ne kadar oy alacağını görürsün. Ben yalancı gördüm ama bu adam kadar yalan atanını görmedim. Sürekli yalan söylüyor. Yalan atıyor." diye konuştu. Başbakan Erdoğan'ın, yalanlarına çocukları bile alet etmekten çekinmediğini belirten Okuyan, bir televizyon programında doğmamış çocuğuna not yazdırdığını ifade etti.

Erdoğan'ın kendisinden 4 yaş küçük olduğunu ve kendisini 1974 yılından bu yana Milli Türk Talebe Birliği'nden tanıdığını belirten Okuyan, Kasımpaşalı olduğuna bakılmamasını, korkak olduğu için Ortadoğu Teknik Üniversitesi'ne 3 bin 500 polisle girdiğini kaydetti. Okuyan şunları söyledi: "Bakmayın Başbakan'ın Kasımpaşalı olduğuna, ODTÜ'ye 3 bin 500 polisle geldi. Başbakan Erdoğan, 50 polisle Sıhhıye Meydanı'ndan Akay Kavşağı'na kadar 50 polisle yürüyüsün, Akay Kavşağı'nda elini öpmezsem şerefsizim. Bana 3 bin 500 polis verin, Irak'ın bir başından girer diğer yanında çıkarım."

Siyaset yaptığı süre içinde nice giderler ve bakanlar tanıdığını, öz eleştiri yaparak kendisi de dahil olmak üzere sorunlar zamanında çözülmediği için ülkenin bu hale geldiğinin altını çizen Okuyan, masa başında ülkesinin planlayarak böleni ilk defa gördüğünü kaydetti. Başbakan koltuğunda oturan zatın 40 bin kişinin katili ile çözüm süreci diyerek ülkeyi bölmeye çalıştığını ileri süren Okuyan, "Türkiye'nin son 100 yıl içinde gelmiş geçmiş en musibet ve beladır." ifadesini kullandı.

Erdoğan'a verilen her oyun Türkiye'yi Irak ve Suriye bataklığına saplayacağını ve ülkeye bir ihanet olduğunu savunan Okuyan, IŞİD'in de İsrail ve ABD'ye hizmet eden Müslüman olmayan cani kişilerin olduğunu ifade etti. Erdoğan'ın bir türlü IŞİD'e terör örgütü diyemediğine dikkat çeken Okuyan, "En fazla IŞİD unsurları diyebiliyor. Terör örgütü diyemiyor. Çünkü Allah'u ekber diyerek adam kesen bu cani ve katiller sürüsüne zamanında silah ve para yardımı yaptı. Onun için terör örgütü diyemiyor." dedi.

'BAŞBAKAN ERDOĞAN ÜLKEDE 17 ARALIK'TA SİVİL DARBE YAPTI'

Başbakan Erdoğan'ın 17 Aralık'ta kendisine darbe yapıldığı sözlerinin safsata olduğunu belirten Okuyan, bu ülkede gerçek darbenin Erdoğan tarafından yargıya müdahale edilerek sivil bir darbe yaptığını söyledi. Hitler'in de seçimle geldiğinin unutulmaması gerektiğini altını çizen Okuyan, paralel yapı diyerek gözaltına alına polislerin ek iddianamesinde Erdoğan'ın başında kendi ismini göreceğini iddia etti.

Okuyan, sözlerini şöyle tamamladı: "Ülkemizde gerçek anlamda sivil bir darbe 17 Aralık'ta oldu. Bu sivil darbeyi de Başbakan Erdoğan yaptı. Bakmayın paralel maralel bana darbe yaptı dediğine. Bırakın paraleli, üçgeni, Erdoğan 17 Aralık'la resmen sivil darbe yaptı."

Demokrasinin kırıntıları içinde girdikleri 10 Ağustos seçiminin tarihi öneme sahip olduğunu ifade eden Okuyan, seçmenin böyle bir fırsatı bulamayacağı için oyuna iyi sahip çıkması gerektiğini sözlerine ekledi. CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Politika Haberleri