Yaşar Doğu’da kan bağışına dikkat çekildi

"Geleceğin Kan Bağışçılarının Kazanımı Projesi" kapsamında Yaşar Doğu Anaokulu’nda kan bağışı kampanyası düzenlendi

‘Güvenli kanın temin edilmesindeki sorunları gidererek toplum sağlığının iyileştirilmesine katkıda bulunmak, kan bağışına olan ilgiyi arttırmak, gönüllü kan bağışının önemine dikkat çekmek ve öğrencileri kan bağışı hakkında bilinçlendirerek bu konuda bir davranış biçimi geliştirmelerini sağlamak amacıyla, AB ve Türkiye Cumhuriyeti ortak finansmanı ile 2014 yılında hayata geçirilen “Millî Eğitim Bakanlığı, Sağlık Bakanlığı ve Türk Kızılayı” ile ortaklaşa yürütülen "Geleceğin Kan Bağışçılarının Kazanımı Projesi" kapsamında Yaşar Doğu Anaokulu’nda kan bağışı kampanyası düzenlendi.

Anaokulu Öğretmeni Şaziye Orhan koordinatörlüğünde düzenlenen ‘Kan ver Can olsun’ projesi ile kan bağışının önemine vurgu yapıldı. Okulda düzenlenen etkinliğe İlçe Millî Eğitim Müdürü Ömer Büyükmanav da katıldı.

Programda Okul Müdürü Hatice Zehra Çelebi, öğretmenler, veliler ve mahalle sakinleri kan verdi. Okul bahçesinde öğrencilerin ‘Minik Ellerden Damla Damla’ isimli resimleri ve proje çalışmaları sergilendi. Türk Kızılayı yetkilileri Konya-Karaman Anaokulları arasında kan bağışında Yaşar Doğu Anaokulu’nun rekor sayıya ulaştığını söyledi.

Okul Müdürü Hatice Zehra Çelebi, yaptığı açıklamada, “Graham Greene, ‘Çocukluk döneminde öyle zamanlar vardır ki, beyinde bazı kapılar açılır ve gelecek içeriye alınır’ demiş. Bu kapsamda okul öncesi eğitim kurumu olarak bu tarz sosyal sorumluluk projelerini önemsiyor ve gerçekleştirmeye çalışıyoruz” ifadelerine yer verdi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri