‘Yaşamın güzellikleri doğallıkla yansıtılır’

Konya Fotoğraf Amatörleri Derneği (KONFAD) üyesi fotoğraf sanatçıları Güray Kırbıyık, Mustafa Karaçelebi ve İstanbul’dan katılan Mustafa Keleş’in hazırladığı fotoğraf sergisi Kule Site Alışveriş Merkezi girişinde açıldı.
3 Şubat tarihine kadar açık kalacak sergide 32 fotoğrafın yer aldığını ifade eden fotoğraf sanatçısı Mustafa Karaçelebi, “Fotoğrafların tamamı gezip gördüğümüz yerlerdeki halktan çekilmiş karelerdir. Fotoğraflarda doğallık ön planda tutulmuştur. Çünkü yaşamın güzelliklerini ancak doğal şekilleriyle yansıtabilirsiniz. Fotoğrafları incelediğiniz zaman bu doğal güzellikleri göreceğinizi umut ediyorum” dedi. Sergi açılışına katılan Aydınlar Ocağı Konya Şube Başkanı Dr. Mustafa Güçlü de, bu tür sanatsal faaliyetlerin kültürel özellikleri yansıttığını belirterek daha çok ilgi gösterilmesi gerektiğini ifade etti. Batı kültürünün etkisini her geçen gün biraz daha fazla hissettirmesine karşılık, Türk kültürünün cephe kaybettiğine dikkat çeken Mustafa Güçlü, “Sanatsal bir faaliyeti yapan kişi veya kurumlar önemli değil. Bu cepheleri kaybetmemek için yapılan kültür çalışmalarına katılım sağlamalı, ilgi göstermeli ve yenilerine yelken açılması için sanatçıyı teşvik etmeliyiz. Serginin kültür hayatımız için hayırlı olmasını diliyorum” diye konuştu.
Yapılan konuşmaların ardından serginin açılışı gerçekleştirildi. Fotoğraf sanatçısı Mustafa Karaçelebi, Aydınlar Ocağı Konya Şube Başkanı Mustafa Güçlü’ye bir fotoğraf hediye etti. Katılımcılar daha sonra hep birlikte sergideki fotoğrafları inceledi.
RASİM ATALAY

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Kültür Sanat Haberleri