Yaşam şartları daha da zorlaştı!

DEVA Partisi Hukuk ve Adalet Politikaları Başkanı Mustafa Yeneroğlu, “Kural bilmez iktidarın ülkeyi keyfine göre yönetmesi durumuyla karşı karşıyayız. Bundan dolayı zamlar hız kesmiyor, hayat daha da zorlaştı” dedi

DEVA Partisi Konya İl Başkanlığı, Diltaş Düğün ve Kongre Merkezi’nde gerçekleştirilen iftar programında bir araya geldi. Düzenlenen iftar programına DEVA Partisi Hukuk ve Adalet Politikaları Başkanı ve İstanbul Milletvekili Mustafa Yeneroğlu, Kurucular Kurulu Üyesi Abdurrahman Müfit Yetkin, Parti İl Yönetimi ve basın mensupları katıldı. Programın açılış konuşmasını gerçekleştiren DEVA Partisi Konya İl Başkanı Seyit Karaca, “Ülkemizin içinden geçtiği durum hepimizin malumu. Ülkeyi yönetenler bu sıkıntıları örtmek istese de milletimiz krizlerle karşı karşıya” dedi. 

KURAL BİLMEZ BİR İKTİDARLA KARŞI KARŞIYAYIZ

İftar sonrası açıklamalarda bulunan Mustafa Yeneroğlu, “Kural bilmez iktidarın ülkeyi keyfine göre yönetmesi durumuyla karşı karşıyayız. Bundan dolayı zamlar hız kesmiyor, bu sebepten yaşam zor hale geldi. Üzülerek söylüyoruz ki bu olumsuzlukların ardı kesilmeyecek. Sadece birkaç makam üzerinde değerlendirme yapmamız yeterli. Bugün gelen zamlara baktığımızda bile bunu görüyoruz. Bu sorunların çözülmesi için ülkemizin tekrar aklı selim bir yönetime geçmesi gerek ki iktidarın böyle bir derdi yok. İktidarın yaptığı tek şey bir azınlığı mutlu etmekten başka bir şey değil. İktidarın tek yaptığı şey, en son kur korumalı mevduatla birlikte azınlık, para, sermaye sahibi bir kitleyi daha zengin hale getirmesi, onları koruması ama maalesef yoksul insanların üzerine bu yükü bindirmesidir. Sadece şu kur korumalı mevduat, 4 ayın içerisinde en az 25 milyar liraya mal oldu” ifadelerini kullandı.

ENFLASYON KONTROLDEN ÇIKTI

Ekonomik değerlendirmelerde de bulunan Yeneroğlu, “Enflasyon kontrolden çıkmış vaziyette. Enflasyonun kontrolden çıkmasının kesinlikle ve kesinlikle dış konjonktürlerle açıklanamayacağı çok açık. Her ne kadar milletimize bu şekilde manipülatif bilgiler verilse de bugün Türkiye'deki enflasyon oranı dünya örnekleriyle mukayese edildiği takdirde, dünyada iflas etmiş, Venezuela gibi ülkeler bile, normalde durumu bizden çok daha kötü olması gereken ülkeler bile, kısmen bizden daha iyi. Suriye örneğine bakabiliriz. Rusya, bir savaşın içerisinde, enflasyon oranı yüzde 30'un altında. Türkiye'de, maalesef kötü yönetim neticesinde, bugün enflasyon oranının resmi rakamlara göre de yüzde 60’ın üzerine çıktığı, hayat pahalılığına baktığımız zaman aslında yüzde 100'ün üzerine çıktığı bir tabloyla karşı karşıyayız” şeklinde konuştu. 

CUMHURBAŞKANI ADAYI ALTI PARTİYİ DE KARŞILAMALI

Son olarak 6’lı masa ve ittifaklar hakkında sorulan bir soruya yanıt veren Mustafa Yeneroğlu, şunları kaydetti: “Biz DEVA Partisi olarak bir buçuk yıldır aynı şeyi söylüyoruz. Ne üzerine ittifak yapılmalı. Bunun üzerine 6 siyasi parti olarak ortak ilke ve hedefler belirledik. Ortak ilkelerde bir araya gelerek mutabakat metni oluşturduk. Güçlendirilmiş parlamenter sistem bir başlangıçtı. Bu geçiş sürecinin akabinde bu ülkenin nasıl birlikte yönetileceği hakkında bir çalışma yapalım dedik. Bugün dünyanın çeşitli noktalarında bu durumun örnekleri var. Türkiye’de dolayısıyla ittifak ve koalisyon dediğimizde geçmişte olduğu gibi sadece kriz üreten ve sandalye dağılımından öteye geçmeyen koalisyonların akla gelmemesi gerekir. Bundan dolayı da diyoruz ki ülkeyi nasıl idare edeceğimizi ortaya koyalım. Bundan sonra ortak bir cumhurbaşkanı adayı belirleme noktasına gelelim. Bu çalışmaları yapmadan evvel ortak bir cumhurbaşkanı adayı belirleyemeyiz. Nitekim belirlenen cumhurbaşkanı adayı demeli ki ben 6 siyasi partinin adayıyım ve bu partilerin hazırladığı sistemi kabul ediyorum, alınan kararları da benimseyerek üzerime düşenleri derhal yapacağım.”

SAİT ÇELİK

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri