Yasal olmayan atamalar yapılıyor

Eğitim sistemindeki krizler artarak, sürüyor. Devletin öğretmen ihtiyacı ile mezun ve mezun olacak öğretmen sayısı arasındaki uçurum, korkutuyor.

Açıklanan son verilere göre atanamayan öğretmen sayısının 430 bin civarlarında olduğu söyleniyor. Yüksek Öğretim Kurumu (YÖK)’ün istatistiklerine göre 2016 yılı itibariyle öğretmen olabilmek amacıyla sadece Eğitim Fakültelerinde okuyanların sayısı ise 228 bin 279 kişi. Yaşanan kriz ile ilgili değerlendirmelerde bulunan Türk-İş Konya Şube Başkanı Tanfer Ata, bu sıkıntının kronikleştiğini ve çözüm üretilemediğini kaydetti. Eğitim sistemi üzerinde sürekli değişiklik yapıldığını ve sistemin bir temel üzerine oturtulamadığını aktaran Ata, “Biz, her zaman kadrolu istihdamdan yana olduk. Bu fikrimizi dile getirmeye de devam edeceğiz” dedi.

Ata, daha sonra şunları söyledi: “Mülakat ile alım doğru bir uygulama değil. Yanlış ve uygun olmayan atamalar yapılıyor. Kamu Personeli Seçme Sınavı (KPSS)'den yüksek puan aldığı halde mülakatlarda düşük alan adaylar oluyor. Mevcut hükümetin bu konuda ciddi bir çözüm planı da yok. Geçici kararlar almaktan öteye gidemiyorlar. Pansuman tedbir yapılması kısa süreli ve geçici çözümdür. Kendilerine göre 120 bin atama ihtiyacı var ama rakamlara bakılınca atama sayısı 26 ile 30 bin arasında seyrediyor. Bu gençlerimizin geleceği karartılıyor.”

EMRE ÖZGÜL merhabahaber.com

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Eğitim Haberleri