Yasal güvence altındalar

Adalet ve Kalkınma Partisi Konya Milletvekilleri Sakatlar Derneği’ni ziyaret etti. Ziyarette Anayasa değişikliği ile engellilerin haklarının da güvence altına alındığı bildirildi
Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Konya Milletvekilleri Sami Güçlü, Orhan Erdem, Ayşe Tükmenoğlu, Mustafa Kabakçı ve Ali Öztürk, Konya Sakatlar Derneği’ni ziyaret etti. Dernek Başkanı Ahmet Mıhçı ve dernekte bulunan sakatlarla bir süre sohbet eden milletvekilleri, sakatların sorunları için sunulan çözüm önerilerini anlattı.
AK Parti Konya Milletvekili Orhan Erdem, 2003 yılı Kasım ayından itibaren başlatılan çalışma ile engellilerin hayatlarında ciddi değişiklikler yaşandığını bildirdi. Evde bakım hizmeti, engelli maaşı, rehabilitasyon hizmeti, 240 bin engelliye asgari ücret ödemesi gibi hizmetlerin başladığını dile getiren Orhan Erdem, engelliler için yaptıkları çalışmaları yeterli bulmadıklarını, engellilerin yaşam standartlarını iyileştirmek için çaba sarf ettiklerini bildirdi.
AK Parti Konya Milletvekili Sami Güçlü de engellilerin hayata olan bağlılıklarının, yaşam sevinçlerinin kendisini de motive ettiğini ifade ederek, “Engelli kardeşlerimizin geleceğe daha çok umutla bakabilmelerini arzu ediyoruz” dedi.
AK Parti Konya Milletvekili Ayşe Türkmenoğlu da 12 Eylül 2010 Pazar günü yapılacak olan referandumda değişikliği öngörülen maddelerden bir tanesinin de engellileri ilgilendiren 10. madde olduğunu ifade etti. Bu madde ile engellilerin elde ettikleri hakların yasal güvence altına alınacağını kaydeden Ayşe Türkmenoğlu, “Anayasa değişikliği ile ilgili referandumda evet çıkması halinde engellilerin hakları anayasal güvence altına alınmış olacak” diye konuştu.
Konya Sakatlar Derneği Başkanı Ahmet Mıhçı da milletvekillerinin kendilerine gerçekleştirdiği ziyaretten duydukları memnuniyeti dile getirdi.
RASİM ATALAY    
 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Politika Haberleri