Yasaklar 1 Mart itibarıyla kalkar mı?

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, gazetecilerin "Toplantılar konusunda illerdeki yasaklar, 1 Mart itibarıyla kalkar mı?" sorusu üzerine cevap verdi.

Başkanlık ettiği Koronavirüs Bilim Kurulu toplantısının ardından düzenlenen basın toplantısında gazetecilerin sorularını yanıtlayan Koca'ya, Öğretmenlerin aşılanması Koca, pazartesi günü şehirlerde yüz yüze eğitimin başlayacağı hatırlatılarak, eğitimci ve öğretmenlerin pazartesiye kadar aşılamalarının bitip bitmeyeceğinin sorulması üzerine, "Bitmiş olmayacak, aşılama başlamış oldu. Köy okullarından biliyorsunuz başlamış oldu. Bu başlangıçla birlikte önümüzdeki haftalar giderek daha yoğunlaşmış olacak. Bu biraz aşının tedariği ile de ilgili bir durum ama mart ayında daha yoğun, özellikle ayın 15’inden sonra daha yoğun aşının geleceğini söyleyebilirim." dedi.

Yerli aşıda faz-2 çalışmaları devam ederken, kaç gönüllü üzerinde deneme yapıldığı ve bir yan etkisinin olup olmadığına ilişkin soruya Koca, şu yanıtı verdi: "Faz-2 çalışması aşamasına gelmiş olan aşımız olduğunu biliyorsunuz. Faz-2 aşamasında olan aşı toplam 200 kişide düşünülüyor. Bu 200 kişiden 84 kişiye aşıları yapılmış oldu. 28 gün sonra 2’nci doz aşısı yapılmış olacak. Nisan ayında faz-2’nin biteceğini ve nisan sonuna doğru da faz-3 safhasına geçebileceğimizi düşünüyorum."

"Yasaklar, 1 Mart itibarıyla kalkar mı?"

Koca, gazetecilerin "Toplantılar konusunda illerdeki yasaklar, 1 Mart itibarıyla kalkar mı?" sorusu üzerine, "İllerin düşük, orta, yüksek ve çok yüksek derecelerine göre toplantı durumu da net belli olmuş olacak." yanıtını verdi. Kanser hastalarının açıklanan aşıya ulaşma süresinin daha erkene çekilip, çekilemeyeceği hakkında ise Koca, Bilim Kurulunun bu konuda hassasiyetle çalıştığını söyledi. Organ nakliyle ilgili de benzer bir durum olduğunu anlatan Koca, "Kanserli hastalarla ilgili de Bilim Kurulu, bu konuyu biraz da, ’ne zaman yapabiliriz, biraz aşının tedariğine bağlı olarak erkene alınabilir mi’ diye de çalışıyor." bilgisini verdi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri