"Yasa interneti daha özgür hale getiriyor"

Başbakan Erdoğan, 20 kavşak ve yolun toplu açılış töreninde konuştu.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, konuşmasında yasal düzenlemeyle internetin ortadan kalkmadığını, kontrol altına alındığını kaydederek, "Yani bu ahlaksızlıklar, bu yolsuzluklar devam mı etsin? Bu ülkede insanları itibarsızlaştırma hareketleri devam mı etsin?" dedi. 

Başbakan Erdoğan, şu ifadeleri kullandı: 

“İnternet kişilik haklarına tecavüz edildiğinde kişi mahkemeye başvuruyor, 5 gün içinde karar çıkıp erişim engelleniyordu. 5 günde zaten dünyaya yayılıyordu. Biz ne yapıyoruz? Birine böyle bir yanlış mı yapıldı. Hemen iletişim başkanlığımıza başvuru yapılıyor. Mahkeme kararına kadar TİB siteyi hemen engelliyor. Mahkeme TİB’in kararını uygun bulursa erişim engeli devam ediyor. Mahkeme kararı çıkıncaya karar erişimi geçici olarak bloke ediyor. Bunu sansür olarak algılamak insafsızlıktır. Hatta bu yasa interneti daha özgür hale getiriyor.”  

"BUGÜNE KADAR 240 YOL VE KAVŞAK AÇTIK"

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, “Bugüne kadar açtığımız yol ve kavşak sayısı 240’a ulaşıyor. 5 katrilyon yol ve kavşak düzenlemelerinin bedeli. 2004 yılında İstanbul trafiğinde 2 milyon araç vardı, şu an 3 milyondan fazla araç var.” dedi.  

“Biz size sevdalıyız. Bizim size aşkımız var. Bunların hayallerinin bile ulaşamayacağı yere bizim metro hatlarımız ulaşıyor.” ifadelerini kullanan Başbakan Erdoğan şunları kaydetti:  

“Metrobüsle tanıştı İstanbul. Derdimiz İstanbul’un ulaşımını rahatlatabilmek. Bütün bu adımlar atılırken İstanbul’un hava kirliliği noktasındaki adımları 1998 yıllarında attık. Eski günlere dönmek İstanbullulara bir hakarettir. Eski günlerde İSKİ yolsuzluğu vardı, CHP vardı. CHP iktidarları zaten merkezi yöneteme gelemez. İşte kenarda köşede bir yerlere geliyorlar. Zamanında da nasıl olduysa İstanbul’u aldılar duman ettiler.”

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Politika Haberleri