Yarışı Akşehir kazandı

Bölgesel Amatör Lig 4. Grupta Sarayönü Belediyespor ve Akşehirspor arasındaki Konya 1.’liği yarışını Akşehirspor kazandı.

Sarayönü Belediyespor ile Akşehirspor arasında sezon başından buyana devam eden Konya 1’liği yarışı son maçlara kalmıştı. Bu maçlara Sarayönü Belediyespor 2 puan farkla önde başladı. Bu avantajla Mersin Büyükşehir Belediyespor Meski deplasmanına giden Sarayönü Belediyespor sahadan 2-0’lık yenilgi ile ayrıldı. Yeşil-siyahlı ekip aldığı bu yenilgi sonrası Akşehirspor ise sahasında Akdeniz Belediyespor’u 4-0 yenmesiyle birlikte yarışta geriye düştü ve ligi Konya 2.’si olarak tamamladı.

SARAYÖNÜ İLK KEZ PLAY-OUT OYNAYACAK

Bölgesel Amatör Ligin en tecrübeli Konya takımı olan Sarayönü Belediyespor bu güne kadar Play-Out maçı oynamadı.  Bu lig uygulamaya konulduğundan beri Konya’yı  başarıyla temsil eden Yeşil-siyahlı ekip bir çok kez 3. Ligin kapısından döndü.  Bu ligde mücadele eden Konya takımları tek tek küme düşerken Play-Out maçı oynarken Sarayönü Belediyespor her sezon ligi Konya birincisi olarak bitirdi. Yeşil-siyahlı ekip  Meski  maçından aldığı yenilginin ardından 5 sezon sonra ilk kez Play-Out maçı oynayacak. Yeşil-siyahlı ekip Play-Out maçını  Amatör Küme Süper Grup 2.’si renktaşı Karapınar Belediyespor ile oynayacak.

PLAY-OUTLA GELDİ 1. BİTİRDİ

Akşehirspor Bölgesel Amatör Lige Çatalhöyük Çumra Belediyespor ile oynadığı Play-Out maçıyla yükselmişti. 2013-2014 sezonunda Amatör Küme Süper Grubu Selçuklu Belediyespor’un ardından 2. sırada bitiren Akşehirspor Bölgesel Amatör Ligde Konya ikincisi olan Çatalhöyük Çumra Belediyespor ile Selçuklu Stadyumunda Play-Out maçında karşı karşıya gelmiş ve maçı kazanarak adını bir üst lige yazdırmıştı. Ligde İlk kez mücadele eden kırmızı-beyazlı ekip Sarayönü Belediyespor ile amansız bir yarış içerisine girdi. Yarışta 4 puan geriye düşen Akşehirspor fikstür avantajını çok iyi kullandı ve son hafta kazanarak Sarayönü Belediyespor’un 1 puan önünde ligi Konya 1.’si olarak bitirerek direkt kümede kaldı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Konya Spor Haberleri