Yarın akaryakıta çok büyük zam gelecek

Ekonomideki kötü gidişat vatandaşın cebine direk yansımaya devam ediyor. Son dönemde zam rekoru kıran akaryakıta bir zammın daha geleceği iddia edildi.

Vatandaş gelen zamlardan mustarip olsa da yüksek enflasyon, artan kur ve hükümetin yanlış ekonomi politikası zamları tetiklemeye devam ediyor. Geçtiğimiz günlerde daha yeni zam yapılmışken yeni zamların da geleceği bekleniyor

''AKARYAKITA ÇOK BÜYÜK ZAM GELECEK''

Avrasya Araştırma Şirketi'nin sahibi Kemal Özkiraz Twitter hesabından yaptığı açıklamada yarın(20.12.2021) mazot fiyatlarının 12 lirayı bulmasına dikkat çekti. Özkiraz zamla ilgili olarak ''pazartesi akaryakıt fiyatlarına çok büyük zam gelecek'' dedi.

AKARYAKITA GELEN ZAMLAR 

Türk Lirası'nın döviz kurları karşısında rekor değer kaybı sonrasında geçtiğimiz hafta akaryakıt fiyatlarına iki kez zam yapılmıştı.16 Aralıkta 56 kuruş zamlanan benzin fiyatları 24 saat geçmeden 69 kuruş daha zamlandı. Haftanın son iş gününde aynı zamanda motorine 1 TL 14 kuruş,  LPG'ye ise 70 kuruş zam geldi. 

Gelen son zamlarla birlikte İstanbul'da benzin 11.58, motorin: 11.46, LPG ise 8.99 TL'ye çıktı. Akaryakıt fiyatlarına Salı günü yeni bir zam daha beklenirken, dağıtım şirketleri ve bayilerin kâr payının artırılması için kolları sıvadığı öğrenildi. 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ekonomi Haberleri