Yarım Asırdır Suyu Olmayan Evde Yaşıyorlar

Osmaniye'nin Sumbas ilçesine bağlı Mehmetli beldesinde, Armağanlı Mahallesi sakinleri 50 yıldır evlerinde su akmasını bekliyor. Tankerlerle taşıdıkları suyu hem içen hem de günlük işlerinde kullanan mahalle sakinleri, köy statüsünde iken...

Osmaniye'nin Sumbas ilçesine bağlı Mehmetli beldesinde, Armağanlı Mahallesi sakinleri 50 yıldır evlerinde su akmasını bekliyor.

Tankerlerle taşıdıkları suyu hem içen hem de günlük işlerinde kullanan mahalle sakinleri, köy statüsünde iken 3 yıl önce yapılan referandum sonucu Mehmetli beldesine bağlandıklarını ve yarım asırdan bu yana taşıma su ile yaşamlarını sürdürdüklerini söyledi.

50 yıldan bu yana evlerindeki musluktan su akmasını bekleyen Yusuf Küçükgöçen, gazetecilere yaptığı açıklamada, köy statüsündeyken Köylere Hizmet Götürme Birliği projesi kapsamında su şebeke hattının yapılmadığını ifade etti. 2011 yılında yapılan referandum sonrası belediye yetkililerinin içme suyu şebeke hattını yapma sözünü verdiğini anlatan Küçükgöçen, "Köydes yetkilileri tarafından mahallemize su projesi yapıldı. Ancak köyümüz referandumla belediyelik olunca su projesi hayata geçirilemedi. 50 yıldan bu yana taşıma su ile ihtiyacımızı görüyoruz. Gücümüz olmadığı içinse tankerlerimiz zamanla dezenfekte etmediğimiz için paslandı. Hatta bundan dolayı bazı vatandaşlarımız bağırsak kanserine yakalandı. Bu hastalıktan dolayı 3 kişi bu kanserden öldü. Bir çoğumuzun ise sağılık sorunu var. Kısacası paslı su bizi hasta ediyor." dedi.

Mürüvvet Küçükgöçen de Sumbas'ın 8 köyüne giden su borularının kendi mahallerinden geçtiğini belirterek, "Suyu 40 kilometreden getiriyorlar. Bizim evlerimizin önünden geçen sudan biz niye faydalanamıyoruz." dedi.

Mehmetli Belediye Başkanı Hamza Büyüköztürk ise mahallede su sorunu olduğunu ifade ederek, İller Bankası desteği ile en kısa zamanda mahalle sakinlerinin su sorunun çözeceğini kaydetti. CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Türkiye Haberleri