Yarı final maçları yarın

Konyada devam eden Basketbol Erkekler Spor Toto Türkiye Kupası'nda, Fenerbahçe Ülker'i 82-69 yenen Anadolu Efes ve Tofaşı 81-78 yenen Banvit ilk yarı finalistler oldu iki ekip bugün karşı karşıya ge

Konya’da devam eden Basketbol Erkekler Spor Toto Türkiye Kupası'nda, Fenerbahçe Ülker'i 82-69 yenen Anadolu Efes ve Tofaş’ı 81-78 yenen Banvit ilk yarı finalistler oldu iki ekip bugün karşı karşıya gelecek

 

Basketbol Erkekler Spor Toto Türkiye Kupası'nda, Fenerbahçe Ülker'i 82-69 yenen Anadolu Efes, Banvit'in ardından ikinci yarı finalist oldu.

SARICA: KUPAYI İSTİYORUZ

Basketbol Erkekler Spor Toto Türkiye Kupası çeyrek final maçında Fenerbahçe Ülker'i 82-69 yenerek yarı finale yükselen Anadolu Efes'in başantrenörü Ufuk Sarıca, kupayı kazanmak istediklerini söyledi.

Sarıca, maçtan sonra düzenlediği basın toplantısında, her iki takım için de zor bir maç olduğunu vurguladı. Fenerbahçe Ülker'den daha iyi durumda olduklarını gördüklerini ifade eden Sarıca, formlarının çok iyi olduğunu belirtti. Sinan ve Batista'nın çok iyi bir maç çıkardığına işaret eden Sarıca, ''Akıcı bir maç oynadık. Ribaund konusunda biraz sıkıntı çektik. Ribaundları alsaydık maçı daha erken koparabilirdik. Kısıtlı bir kadroyla oynuyoruz. Kerem'in sakatlığı bizi biraz zorluyor. Bir final maçı oynadık ancak daha iki tane final maçı var. Kazandığımız için mutluyum. Kupayı istiyoruz'' dedi.

NEVEN SPAHİJA: ANADOLU EFES DAHA İYİYDİ

Fenerbahçe Ülker Başantrenörü Neven Spahija ise karşılarında çok iyi bir Anadolu Efes bulduklarını söyledi.

Anadolu Efes'in galibiyeti fazlasıyla hak ettiğini belirten Spahija, şöyle konuştu:

''Şu anda içinde bulunduğumuz durum ve kötü basketbol, bizim gerçek basketbolumuzu oynamamıza izin vermiyor. Belki bugün 25 dakika iyi oynadık. Üçüncü periyottan sonra yorgunluk kendini gösterdi ve Anadolu Efes kolay hücumlar buldu. Takım olarak çok kötüydük. Kazanmak için savaştık ancak karşımızda çok iyi bir Efes vardı.''

Takımın THY Avrupa Ligi nedeniyle yorgun olduğunu dile getiren Spahija, yabancı sınırlaması ve sakat oyuncular yüzünden kötü bir sezon geçirdiklerini kaydetti.

Anadolu Efes, bugün yarı finalde Banvit ile karşılaşacak.

BANVİT BAŞANTRENÖRÜ ENE: İNİŞLİ ÇIKIŞLI BİR MAÇ OLDU ANCAK KAZANDIĞIMIZ İÇİN MUTLUYUZ

Basketbol Erkekler Spor Toto Türkiye Kupası çeyrek final maçında Tofaş'ı 81-78 yenerek yarı finale yükselen Banvit'in Başantrenörü Orhun Ene, inişli çıkışlı bir maç olduğunu ancak kazandıkları için mutlu olduklarını söyledi.

İlk yarıda 16 sayı farka ulaştıkları dönemde bazı hatalar yaptıklarını ve yeniden eşit duruma geldiklerini ifade eden Ene, panyanın parçalanmasının ardından maçın farklı bir boyut kazandığını ifade etti. Panyanın kırılmasından dolayı her iki tarafın da olumsuz etkilendiğini ifade ede Ene, ''Pota kırılmadan önce her iki tarafta ritm bulmuştu. Son dakikalarda iyi bir savunma yaptık ve maçı lehimize çevirdik . Tofaş'ın iki uzunundan toplam 46 sayı yedik. Biz bu kadar sayı yiyen bir takım değiliz. Bu hataları bundan sonra tekrarlamak istemiyoruz. Olumsuzlukları değerlendirip ilk yarıda oynadığımız maçı bundan sonraki maçlarda da ortaya koymak istiyoruz. İnişli çıkışlı bir maç oldu ancak kazandığımız için mutluyuz'' diye konuştu.

TOFAŞ ANTRENÖRÜ İZİÇ: MAÇI KAYBETTİK ANCAK GENÇ OYUNCULARIMIZI KAZANDIK

Tofaş Antrenörü Nihat İziç ise maçı kaybettiklerini ancak genç oyuncuları kazandıklarını belirtti.Takımın genel durumunun iyiye gittiğini ifade eden İziç, ofansif ve defansif olarak son saniyeye kadar maçı bırakmadıklarını vurguladı.

 

Takımın yavaş yavaş kendine gelmeye başladığına dikkati çeken İziç, ''Barış sakatlandı ve oyun planlarımızı biraz bozdu ancak böyle durumlarda da genç oyuncuları kazanıyoruz. Gelecek yıllarda üç dört tane iyi oyuncu çıkaracağız. Bunlar A Milli Takım ve NBA'de forma giyecek oyuncular olacak. Maçı kaybettik ama genç oyuncularımızı kazandık. Takımın son saniyeye kadar maçı bırakmaması sevindirici'' dedi. AA

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Konya Spor Haberleri