Yargıtay Ceza Az Dedi, Kocasını Öldürten Kadına Ağırlaştırılmış Müebbet Verildi

Adana'da kocası İbrahim Mendilli'yi (49), gönül ilişkisi yaşadığı Mustafa Gönen'e (61) bıçakla öldürttüğü ileri sürülen Nevin Mendilli'ye (47) verilen 18 yıl hapis cezası Yargıtay tarafından az bulundu. Yerel mahkeme, cezayı müebbet...

Adana'da kocası İbrahim Mendilli'yi (49), gönül ilişkisi yaşadığı Mustafa Gönen'e (61) bıçakla öldürttüğü ileri sürülen Nevin Mendilli'ye (47) verilen 18 yıl hapis cezası Yargıtay tarafından az bulundu. Yerel mahkeme, cezayı müebbet hapse yükseltti. Mendilli'yi öldüren Gönen'in ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası ise Yargıtay'ca onandı.

Kapatılan İl Özel İdaresi'nde şoför İbrahim Mendilli, merkez Yüreğir ilçesi Yenidoğan Mahallesi'ndeki evinde, 23 Temmuz 2012'de Mustafa Gönen tarafından 7 bıçak darbesiyle öldürüldü. Olaydan sonra tutuklanan Nevin Mendilli, Adana 9. Ağır Ceza Mahkemesi'nde yargılandı, eşini Mustafa Gönen'in öldürdüğünü iddia etti.

Mendilli, Gönen ile 3 yıl önce tanıştıklarını, kendisiyle çektirdiği bir fotoğrafı sürekli şantaj amaçlı kullandığını söyledi.

Gönen'den kurtulmak için ev değiştirdiklerini anlatan Mendilli, ancak yine kendisini bulduğunu söyledi. Gönen'in kendisinden eşini zehirlemesini istediğini ileri süren Mendilli, "Olay günü bağırıp kapıyı çaldı, eşimle mutfakta oturdu. Çay demleyip, uyuyan çocukların odasına geçtim. Oğlum çığlık sesi üzerine uyanıp içeri koştuğunda Mustafa'nın eşimi bıçakladığını gördüm. Eşim kucağımda öldü." dedi.

Mustafa Gönen ise suçsuz olduğunu savunarak gönül ilişkisi yaşadığı Mendilli ile kızı A.M.'nin her gün kendisinden para aldıklarını, vermediği zaman hortumla dövdüklerini iddia etti. Nevin'in eşini sevmediğini, kendisiyle dini nikahla evlendiğini anlatan Gönen, "Eşi evden çıkınca bana telefon açıp çağırıyordu. Bana bir ara eşi için "Ben öldüreyim, sen üstlen" dedi. Olay günü mutfakta İbrahim ile oturuyorduk. Bir gözüm de Nevin'deydi. İbrahim bir ara ‘Nevin niye beni vurdun?' diye bağırdı. Nevin'in tek bıçak darbesi vurduğunu gördüm, sonrasını hatırlamıyorum. Kendime geldiğimde bıçağı elime tutuşturup, ‘kaç' diyerek kapıya kadar götürdü." deyip suçsuz olduğunu söyledi.

Mahkeme heyeti, 2 Kasım 2012'de Mustafa Gönen'i ‘tasarlayarak adam öldürmek' suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapse mahkum etti, eşinin öldürülmesine yardımcı olan Nevin Mendilli 'yi ise 18 yıl hapis cezasına çarptırdı.

Yargıtay 1.Ceza Dairesi, Mendilli'ye verilen 18 yıl hapis cezasını az buldu. Bozma kararında, Mendilli'nin olay tarihinden iki ay önce eşi İbrahim'i öldürmeye karar verdiği belirtilerek, "Suç işleme düşüncesi olmayan sanık Mustafa'yı eşi İbrahim'i öldürmesi için azmettirdiği anlaşılmıştır." denilerek kadına da ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası verilmesi istendi. Yargıtay, Gönen için yerel mahkemenin verdiği ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasını ise onadı. Yerel mahkemede yeniden görülen davada, mahkeme heyeti, Yargıtay'ın bozma kararına uydu. Eşini öldürttüğü iddiasıyla "Tasarlayarak cinayete azmettirme" suçundan Mendilli'yi ağırlaştırılmış müebbetle cezalandırdı. CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Türkiye Haberleri