Yargıtay, Boşandığı Eşine 84 Mesaj Atan Kocayı Affetmedi

Yargıtay, Eskişehir’de boşandığı eşi N.G.’ye telefonla 84 adet tehdit ve hakaret içerikli mesaj atan M.G.’ye yerel mahkemece verilen ertelemesiz hapis ve para cezasını onadı. Yerel mahkemenin yargılamasını yerinde ve dosya kapsamındaki...

Yargıtay, Eskişehir’de boşandığı eşi N.G.’ye telefonla 84 adet tehdit ve hakaret içerikli mesaj atan M.G.’ye yerel mahkemece verilen ertelemesiz hapis ve para cezasını onadı. Yerel mahkemenin yargılamasını yerinde ve dosya kapsamındaki tüm deliller nezaretinde yapıldığını belirten Yargıtay, “Eksik her hangi bir inceleme bulunmamaktadır. Verilen karar hukuka uygundur. Bu nedenle yerel mahkemenin verdiği karar onanmıştır.” kararını verdi. Buna göre sanık M.G., yerel mahkemenin ertelemediği ve Yargıtay'ın onadığı karar üzerine şahsına verilen bir yıl 15 gün hapis cezası yatacak, 3 bin 740 lira para cezası ödeyecek.

Eskişehir’de yaşayan M.G. ile N.G. geçimsizlik nedeniyle boşandı. M.G. bir süre sonra cep telefonundan eski eşi N.G.’nin cep telefonuna 84 adet zincirleme olarak tehdit ve hakaret içerikli mesaj attı. M.G., gönderdiği mesajlarda, "Geberteceğim, günün göreceksin, bu yanına kar kalmayacak, her şeyin hesabı sorulur" şeklinde mesajlar attı. Bunun üzerine N.G. eski kocası M.G. hakkında savcılığa şikayette bulundu. Ardından şüpheli M.G. hakkında, “ Kişilerin huzur ve sükununu bozma, telefon mesajıyla hakaret ve tehdit” suçundan Eskişehir Sulh Ceza Mahkemesi’nde dava açıldı.

M.G. 2012 yılının Ağustos ayında mahkemede söz konusu mesajları kendisinin attığını kabul etti. Ancak eski eşi N.G.’nin önce kendisine hakarette bulunduğunu, sonra söz konusu mesajları kızgınlıkla gönderdiğini kaydetti. Eşinin iffetsiz davranışlarda bulunduğunu düşündüğünü anlatan sanık M.G., "Kendisi ile kalan kızımın da internette bir takım bu tarz davranışlarını gördüm. Çocuğa sahip çıkmadığı için kızdım. Sinirle ne yazdığımı bilmeden o mesajları gönderdim. Hakkımda daha önce de şikayetçi olmuştu. Boşanmamıza rağmen kendisine maddi yardımda bulunmaktayım. Suç kastım yoktu, suçsuzum beraatimi istiyorum." ifadesini kullandı.

Davacı N.G. ise "Eski eşim bana 84 adet hakaret ve tehdit içerikli mesaj göndermiştir. Kendisine sinkaflı hakarette bulunmadım. Sanıktan şikayetçiyim.” dedi.

Dosyayı ve delilleri inceleyen mahkeme, 2013 yılının Mart ayında davayı karara bağladı. Mahkeme, sanık M.G.’nin sükun ve huzuru bozma suçundan beraatine karar verdi. Ancak mahkeme, sanık M.G.’nin davacı N.G.’ye 84 adet mesaj gönderdiğinin tespit edildiğini, bunların içerisinde birden çok mesaj ile müdahile yönelik hakaret ve tehdit içeren sözler bulunduğunu belirtti. Mahkeme, bu hakaret ve tehditlerin zincirleme şekilde yapıldığından sanığın ilgili TCK maddesince ayrı ayrı cezalandırılmasına karar verdi. Buna göre mahkeme, sanığın mesajla hakaret suçunu işleyiş şekli, önemi, kastının yoğunluğu ile sanığın hakaret suçunu zincirleme olarak işlediğini göz önüne alarak 3 bin 740 lira adli para cezası ile cezalandırılmasına karar verdi. Ayrıca mahkeme, sanığın eski eşini zincirleme şekilde mesaj göndererek tehdit suçunu işlediğini ve bu nedenle suçun işleniş şekli, önemi ve kastının yoğunluğunu göz önüne alarak sanığın bir yıl 15 gün hapis cezası ile cezalandırılmasına hükmetti.

Mahkeme, sanığın yargılama sırasında ve dosya kapsamında gözlemlenen kişilik özelliklerini nazara alarak, yeniden suç işlemeyeceği hususunda kanaati oluşmadığın hem para cezası hem de hapis cezası konusunda hükmen geri bırakılması hususunun uygulanmasına yer olmadığına karar verdi. Bu bağlamda, mahkeme sanığa verilen her iki cezayı da erteleme kapsamına almadı.

Sanık M.G., yerel mahkemenin verdiği bu kararı avukatı aracılığıyla Yargıtay’a temyize götürdü.

Dosyayı inceleyen Yargıtay, yerel mahkemenin verdiği kararı yerinde ve usulen uygun şekilde verdiğini belirterek, kararı geçtiğimiz günlerde onadı. Yargıtay, kararında, “Yerel mahkemenin vermiş olduğu karar incelenmiş olup, dosyadaki toplanmış tüm hukuki deliller ve dosya kapsamından anlaşıldığından eksik her hangi bir inceleme bulunmamaktadır. Verilen karar hukuka uygundur. Bu nedenle yerel mahkemenin verdiği karar tarafımızca onanmıştır.” ifadesine yer verdi.

Buna göre, sanık M.G., Yargıtay’ın yerel mahkemenin verdiği kararı onaması sonrasında hapis ve para cezasını çekecek. CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Türkiye Haberleri