"Yargı Paketine 'Saraya Büyük Bir Sur Yapılmalı' Diye Bir Madde Eklensin"

HDP Şırnak Milletvekili Hasip Kaplan, yargı paketiyle ilgili "Bir eksik var; bence bu kanuna 'yeni yapılan saraya büyük bir sur yapılmalı' diye bir madde de ekleselerdi, kendilerini korumayı tamamlamış olacaklardı." dedi. Meclis'te basın toplantısı...

HDP Şırnak Milletvekili Hasip Kaplan, yargı paketiyle ilgili "Bir eksik var; bence bu kanuna 'yeni yapılan saraya büyük bir sur yapılmalı' diye bir madde de ekleselerdi, kendilerini korumayı tamamlamış olacaklardı." dedi.

Meclis'te basın toplantısı düzenleyen Kaplan, dün Adalet Komisyonu'nda kabul edilen yargı paketini eleştirdi. Hükümete karşı suçlarda 'el koyma' getirildiğini dile getiren Kaplan, her türlü muhalefeti sindirmek için taşınmaz mallara el koymada sınır tanınmayacağını ifade etti. En çok da medyanın bunun içinde yer alacağına dikkat çekti.

Bu pakete yargı paketi demenin mümkün olmadığını kaydeden Kaplan, "Bu paket, AK Parti hükümetini koruma kanunudur. İlk defa bir hükümet kendini korumak için kanuni düzenlemeler yapıyor. Hükümet halk arasında korku, panik yaratmak istiyor. Seçime kadar başını kaldıranın kafasına vurmak; bütün kolluk ve silahlı güçleri kendi ideolojisi doğrultusunda şekillendirmek; suç işleyen kamu görevlilerini koruma, kollama ve terfi ettirmek üzere kendi sistemini kuruyor. Bir eksik var; bence bu kanuna 'yeni yapılan saraya büyük bir sur yapılmalı' diye bir madde de ekleselerdi, kedilerini korumayı tamamlamış olacaklardı." diye konuştu.

10 Ocak 2015 itibariyle Hazineden partilere para yardımı yapılacağını hatırlatan Kaplan, HDP'ye bir kuruş para verilmediğini vurguladı. "Kenan Evren bile bunlardan insaflıydı." diyen Kaplan, "Bizim de 4 milyonun üstünde seçmenimiz var ve onlar da vergi veriyorlar. Hakkımızı helal etmiyoruz. Zehir zıkkım olsun. Böyle ayrımcılığa, dışlayıcılığa, eşitsizliğe de lanet olsun. Adil temsil anlayışları buysa, batsın bu anlayışları." ifadelerini kullandı.

Çözüm sürecinde türbülansın aşılıp aşılmadığına ilişkin bir soruya ise Kaplan, "Biz çözüm sürecine mecburuz, mahkumuz. Hükümet daha çok mecbur ve mahkumdur. Bunu aşmak siyasetçilerin görevi." dedi.

Bir başka soru üzerine ise Kaplan, pazartesi günü HDP heyetinin Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan ile bir görüşme gerçekleştireceğini ve sonrası gerekli açıklamaların yapılacağını ifade etti. CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Politika Haberleri