Yardımseverler umut oldu

Cami avlusuna terk edilen, daha sonra da babaları tarafından bakılmayan iki kardeş, babaanneleriyle yıkılmak üzere olan evin tek odasında verdiği yaşam mücadelesini öğrenen yardımseverler seferber oldu.
Babaanne Güler Şen (65) ile torunları 12 yaşındaki S.B. ve 14 yaşındaki G.B'nin harabeyi andıran bir evin tek odasındaki yaşantılarını anlatan haberin gazete ve televizyonlarda yer almasının ardından yardımseverler aileye ulaştı.
Babaanne Şen yaptığı açıklamada, birçok kişinin kendilerine yardım ettiğini söyledi.
Para, gıda, ve giyecek yardımının yapıldığını belirten Şen, ''Bizi en çok sevindiren torunlarıma getirilen ayakkabılar oldu. Çünkü çok sevindiler. Şimdi tek isteğimiz başımızı sokabileceğimiz bir eve yerleşebilmek'' dedi.
S.B'nin giydiği büyük ve yırtık ayakkabıdan yola çıkarak ailenin dramını ortaya çıkaran yardımsever Akife Tokan ise, tüm Konya'nın çocuklara ve babaannelerine sahip çıktığını kaydetti.
Telefonlarının haberin yayımlanmasının ardından adeta kilitlendiğini anlatan Tokan, ailenin asıl ihtiyacı olan ev için de girişimlerde bulunulduğunu ancak bu durumun henüz sonuç bulmadığını bildirdi.
AYAKKABILARIN ONLAR İÇİN AYRI BİR ÖNEMİ VAR
Hediye edilen yeni ayakkabıların kendisi için ayrı bir önemi olan ve en değerli yılbaşı hediyesi alan 12 yaşındaki S.B, önceden okula giderken ve dışarda arkadaşlarıyla oynarken ayaklarının üşüdüğüne dikkat çekti.
Ancak şimdi yeni giysileri, kışın soğuktan korunmak için montu ve içine su geçirmeyen ayakkabısı olduğunu ifade eden S.B. '' Ayakkabıları görünce heyecandan gece boyunca uyuyamadım. Yeni ayakkabılarımı ayağımdan hiç çıkarmadım. Hatta ilk başta kirlenmesin diye dışarda bile giymedim. Bizim için en değerli yılbaşı hediyesi ayakkabılarımız oldu'' diye konuştu.
Aileye gıda ve giysi yardımında bulunan Kimse Yok Mu Derneği Konya Şube Başkanı Hasan Aşçı ise, Anadolu Ajansı'nın yaptığı haber neticesinde mağduriyetleri ortaya çıkan aileyi yerinde incelediklerini söyledi.
Aşçı, yapılan araştırmalar sonucunda aileye ilk önce gıda ve giysi yardımında bulunduklarını belirterek, daha sonra yapılan detaylı incelemeler neticesinde ailenin diğer ihtiyaçlarının da giderilmeye çalışılacağını kaydetti.
AİLENİN DRAMI
Konya'da anneleri tarafından biri 1, diğeri de 3 yaşındayken cami avlusuna terk edilen, daha sonra da babaları tarafından bakılmayan S.B. ve ablası G.B, kendilerine sahip çıkan babaanneleriyle yıkılmak üzere olan bir evin tek odasında yaşam mücadelesi veriyor.
Okul çağına geldiklerinde nüfus cüzdanı sahibi olabilen iki kardeşten S.B'nin ayağına giydiği büyük ve yırtık ayakkabı mahallelinin dikkatini çekmiş, bir aile dramı ortaya çıkarılmıştı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Yaşam Haberleri