Yardımlarla hayata tutundu

İmrenler beldesinde yaşayan Ayşe Tarım (52) hayat mücadelesinde en büyük desteği Hüyük Kaymakamlığından gördü.
Eşini kaybettikten sonra iki çocuğu ile yaşam mücadelesi veren Ayşe Tarım, çocuklarından birini de bakımsızlık yüzünden yakalandığı hastalıktan kaybedince adeta hayata küstü.
Çöplük gibi evde kızı Emine ile birlikte yaşamını sürdüren Ayşe Tarım'ın durumunu gören komşusu İsmail Haktanır, o dönem Kaymakam Vekili olan Ferhat Atar'a durumu anlattı.
Durumu öğrendikten sonra İmrenler Beldesine Ayşe Teyze'yi ziyarete giden Atar, Ayşe Tarım ve kızının yaşadığı evi görünce şaşkınlığını gizleyemedi.
Atar'ın girişimleri sonucu evde yenileme çalışmalarına başlandı. Malzeme temininden sonra CHP Hüyük İlçe Başkanı Ali Büyükdoğan'ın da evin tadilatı için gerekli olan işçiliği üstlenmesiyle gerekli bakım ve tamirat işlerine başlandı.
Yaklaşık bir hafta süren çalışmalar sonrasında yeniden yapılan eve ikinci ziyaretini gerçekleştiren Atar, Ayşe Tarım'ın kızı Emine'ye bir de bilgisayar hediye etti.
Bilgisayar hediyesine çok sevinen Emine, sevinç gözyaşlarını tutamadı.
Atar yaptığı açıklamada, devletin ihtiyaç sahibi vatandaşlara her zaman yardım elini uzattığını vatandaşların her zaman arkasında olduğunu söyledi.
Ayşe T'nin evindeki inşaat ve çatı düzenlemesi için bütün malzemeleri temin ettiklerini dile getiren Atar, ''Ev içindeki eşyalarını kısmen de olsa tamamladık. Ayrıca Sosyal Yardımlaşma Vakfımızdan kışlık yakacak ve gıda yardımı da yapılıyor. Her ay düzenli olarak yapılan bu yardımlarla Ayşe teyze ve kızı bundan sonra daha iyi şartlarda yaşamlarını sürdüreceklerdir'' dedi.
Hüyük'teki görevi sona eren Atar'ın, bir kursa katılmak için Adıyaman'a gittiği öğrenildi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Yaşam Haberleri