Yardımeli, Somali'nin gören gözü oldu

Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ'ın Somali'de açılışını yaptığı, Yardımeli'nin en son teknolojik araç ve gereçle donattığı Yardımeli Göz Kliniği'nde başta katarakt ameliyatı olmak üzere göz ameliyatları yapılıyor ve binlerce kişi tedavi ediliyor.

Siyasî istikrarsızlık, iç çatışmalar ve kıtlıkla mücadele eden Somali'de, insanların büyük çoğunluğu ömürleri boyunca belki hiç doktor yüzü görmüyor. Katarakt hastaları da ülkede sınırlı sayıda bulunan göz doktorlarına ya hiç ulaşamıyor ya da ameliyatların maddî boyutunu karşılayamıyor.

Katarakt rahatsızlığını anlatan doktorlar, "Katarakt, güneş ışınlarının dik geldiği Afrika'da, yetersiz beslenme ve kum fırtınalarının da etkisiyle oluşan yaygın bir göz hastalığıdır. Tedavisi oldukça kolay olan bu hastalığın maddi imkânsızlıklar yüzünden tedavi edilemiyor olması, Afrikalıların içine düştüğü çaresizliği bir kez daha gözler önüne seriyor" dedi.

Yardımeli Derneği Genel Başkanı Sadık Danışman, "Yardımeli, son olarak geçtiğimiz günlerde 54 kişiye katarakt ameliyatı gerçekleştirerek karanlıktan aydınlığı hayır köprüsü olmuştur. Allah tüm hayırseverlerimizden razı olsun" diye konuştu.

Konuyla ilgili olarak kendileriyle görüştüğümüz hastalar: "Bu ameliyatların gerçekleştirilmesine vesile olan Yardımeli'nden, doktorlardan, bağışçılarından ve kardeş Türkiye halkından Allah razı olsun. Onlar bu zor günlerimizde bizleri yalnız bırakmadılar, Allah sizlerden razı olsun, sizlere müteşekkiriz" dediler.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri