"Yardım köprüsüyüz"

Konya’da faaliyet gösteren yardım kuruluşları Kayalıpark’ta açtıkları yardım çadırları ile hayırseverlerin yardımlarını topluyor. Yardım derneklerinin temsilcileri ihtiyaç sahipleri ile hayırseverler arasında köprü olduklarını söylüyor

Ramazan ayının gelmesiyle birlikte yardım derneklerinin faaliyetleri hızlanarak arttı. Pek çok yardım kuruluşu düzenledikleri tanıtım faaliyetleri ile yardımseverlerin yardımlarını ihtiyaç sahiplerine ulaştırmayı hedefliyor. Ramazan’da yardım kuruluşları ihtiyaç sahibi ailelerin evlerine gıda, giysi ve nakdi yardımlar yapıyor. Bu yardımların ulaştırılması için hayırseverlerin desteklerini bekleyen dernekler kapı kapı yardım toplarken çeşitli etkinliklerle kendilerini gösteriyor. Bu kapsamda Konya’da faaliyet gösteren yardım kuruluşları Kayalıpark’ta açtıkları yardım çadırları ile hayırseverlerin yardımlarını topluyor. Cansuyu Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği, İHH İnsanı Yardım Vakfı, Dost Eli Derneği, Deniz Feneri Derneği, Ribat insani Yardım Derneği ve Verenel Derneği tarafından meydana kurulan çadırlarda Ramazan ayı boyunca yardımlar kabul edilecek.

YARDIM KÖPRÜSÜYÜZ

Cansuyu Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği stant sorumlusu Nariman Kuçalioğlu yaptığı açıklamada, “Ramazan ayı rahmet ve bereketin bol olduğu bir ay. Yardımseverler açısından, haliyle bu ayın bereketinden ve rahmetinden daha fazla istifade etmek için yardımlar da artmaktadır. Ramazan ayının gelmesi ile toplumda yardım noktasındaki hassasiyetler daha da artmaktadır. Biz de burada açtığımız yardım çadırları ile hayırseverler ile ihtiyaç sahipleri arasında köprü olacağız” ifadelerine yer verdi. Kuçalioğlu, sözlerine şöyle devam etti: “Derneğimizin kumanya bedeli 80 TL, iftar bedeli ise 10 TL’dir. Türkiye’nin her yerinden 444 66 39 numaralı telefondan bizlere ulaşabilirsiniz. Kayalıpark’ın dışında Kule Site’de açtığımız stantta da bağışları kabul ediyoruz.”

2 MİLYONDAN FAZLA KİŞİYE İFTAR

İHH stant sorumlusu Ali Demirci ise bu yıl çalışmalarını ‘Sizi bekliyorlar’ sloganı ile düzenlediklerini belirterek, “2016 yılında 5 kıtada 850 bin kilometre yol kat ederek 105 ülkede yardım faaliyetinde bulunduk. Bu 105 ülkede 350 bin civarında kumanya paketi yaklaşık 2 milyon 450 bin kişiye ulaştırıldı. 2 milyondan fazla kişiye iftar yemeği verildi. 130 bin ihtiyaç sahibine fitre ve fidye ulaştırıldı” dedi. İhtiyaç sahiplerini yardımseverler ile buluşturduklarını söyleyen Demirci, konuşmasına şöyle devam etti: “Bu yıl belirlenen fitre bedeli 16 TL. Dünyanın dört bir yanına ulaşacak kumanya bedeli ise 85 TL olarak belirlendi. Bir kişinin iftar yemeği ise 10 TL. Bir yetimin yüzünü bayramlık ile güldürmek isterseniz bedeli ise 120 TL. Ramazan çocuk paketi ise 30 TL. Ayrıca ‘Yetim gülerse dünya güler’ sloganı ile 36 ülkede 646 projeyi hayata geçireceğiz.”

MAZLUMLAR İÇİN ÇALIŞIYORUZ

Dost Eli Derneği stant sorumlusu Mahmut Sami Genç ise 17 farklı ülkede Ramazan coşkusunu yaşatmaya çalıştıklarını ifade ederek, “Ramazanın bereketi yeryüzüne yayılsın diye gayret ediyoruz. Ümmet coğrafyasında tek bir mazlum ve yoksul kalmayıncaya kadar bu yolda yürümeye devam edeceğiz. Yardımseverlerden ihtiyaç sahiplerine duyarlılık bekliyoruz. Yurt içi kumanya bedeli 150, yurt dışı kumanya bedeli ise 100 TL olarak belirlendi. Bunun dışında iftar, Ramazan paketleri ve bayramlık bedellerini yardım olarak kabul ediyoruz” şeklinde konuştu.

HÂLİD ŞEN merhabahaber.com

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri