Yardım eli uzandı

Gazetemizde birkaç kez gündeme getirdiğimiz Mehmet Şahbaz, Konya Hospital Hastanesinin girişimleri ile tedavi altına alınırken kullanacağı ilaçlarda temin edildi

KISA SÜREDE OLSA ISINDI

Fevzi Çakmak Mahallesi Galericiler Sitesi arkası 10495 sokak içerisindeki bir barakada kediler ve köpekler ile aynı yemeği yemek zorunda kalan 55 yaşındaki Mehmet Şahbaz, önceki gün İl Sağlık Müdürlüğü’nün girişimleri ve Konya Hospital’ın katkıları ile tedavi altına alındı. Konya Hospital tarafından her türlü tedavisi üstlenilen Şahbaz, belki de uzun yıllar ilk kez iliklerine kadar ısınarak sıcak bir gece geçirmek istiyordu ancak kapalı yer fobisi ve yüksek oranda akciğer yetmezliği ne bağlı nefes darlığı nedeniyle kendisine ayrılan odada çok fazla kalamadı.
SICAK ORTAMDA KALMALI
Konya Hospital, doktorları Mehmet Şahbaz ile yakından ilgilenerek güzel bir vefa örneği sergilerken, “Mehmet amca çok uzun yıllar sokaklarda ve soğukta kaldığı için bakımsız kalmış. Yüksek oranda akciğer yetmezliği ve kesinlikle sokakta ve kirli ortamda kalmamasını gerektiren nefes darlığı var. Yaptığımız muayenede ise yaklaşık 10 gündür hiçbir şey yemediği ve bu nedenle takatsız kaldığı belirlendi. Bizler ilk olarak gerekli gıdasını almak için serumunu verdik ve nefes almasını sağlamak için oksijen tüpüne bağladık. Burada kaldığı sürece belki de en güzel birkaç saatini geçirdi” dedi.
SÜREKLİ İLEÇ KULLANMALI
Hastanede kendisine ayrılan odada takılan serum ve oksijen tüpü sayesinde birkaç saat rahat bir nefes alan Mehmet Şahbaz’ın tedavisinin kesinlikle sürekli yapılması gerektiğini ifade eden doktorlar, “Mehmet Şahbaz, bundan sonrada tedavi altında tutulmalı. Burada tedavisi için ilk adım atıldı. Ancak bundan sonrada banyosu yaptırılmalı, kullanması gereken ilaçlar düzenli olarak temin edilmeli ve kesinlikle beslenmesine önem verilmeli. Aksi halde yapılan tüm tedavi girişimleri boşa gider ve aynı acıyı yaşamaya devam eder. Bizlere bu konuda her zaman üzerimize düşeni yapmaya hazırız” diye konuştu.
DOKTORLARA TEŞEKKÜR ETTİ
55 yaşındaki Mehmet Şahbaz, tüm ısrarlara rağmen hastanede uzun süre kalmayı kabul etmezken kendisine yardım elini uzatan herkese teşekkür etmeyi de ihmal etmedi. Şahbaz, “İlk kez böylesine sıcak bir ortamda kaldım. İlaç aldım, hastalığımı öğrendim. Ama ben burada çok fazla kalamam çünkü birden bire fenalaşıyorum” dedi. Doktorların banyo yaptırma ve temiz elbise giymesi teklifini de kabul etmedi. Şahbaz akşam geç saatlere kaldığı hastaneden yine hastanenin aracı ile yalnız ve kedilerle yaşadığı evine dönerken doktorların verdiği nefes açıcı ilacı bir an olsun yanından ayırmadı.
ZORLADA OLSA YATIRILMALI
Mehmet Şahbaz’ın hastaneden ayrılması ile üzüldüklerini dile getiren Konya Hospital yetkilileri, “Mehmet Şahbaz gerekirse polis veya sosyal hizmetler uzmanları tarafından kaldığı çöp yığınının içinden alınarak sürekli olarak kalacağı bir ortama yerleştirilmeli. Huzurevi’nde Şahbaz gibi kişilerin kaldığı bölümler mevcut. Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü yetkilileri bu konu hakkında bir adım atarsa çok iyi olur. Bu insan bir kez banyo yaptırılır, karnı doyurulur ve sıcak bir yatakta bir gece uyusa o rahatlığı bir daha bırakmak istemez. Bunun için yetkililer gerekeni yapmalı” diye konuştu.

ALİ SAİT ÖGE

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Türkiye Haberleri