'Yardım çok ama dağıtım sorunu var'

Orman yangınları, ciğerimizi yakıyor. Türk halkı ve STK'lar yaraları birlikte sarmak adına yangının olduğu bölgelere yardımlar gönderiyor. Yangının kapsadığı alanın geniş olması sebebiyle gönderilen yardımların dağıtımında çeşitli sıkıntılar yaşanıyor

Ülkemizin birçok noktası yanıyor. Yangında hayatını kaybeden vatandaşlarımız kadar, yanarak can veren canlılar da oluyor. Ormanlarımız ve turistik alanlarımız bir bir bitiyor. Yaşanan bu üzücü olaya duyarsız kalmayan Türk halkı, STK'lar, odalar ve belediyeler yangının olduğu bölgelere yardım TIR'ları gönderiyor. Şuan için yangının olduğu noktalarda herhangi bir ihtiyacın olmadığı, yardım kutularının biriktiği söyleniyor. Yangının seyrinin çok geniş olması ise yardımları dağıtma konusunda bazı zorluklar çıkarıyor.

YARDIM ÇOK ANCAK DAĞITIM KONUSUNDA BAZI SORUNLAR VAR

Nerede bir acı ve gözyaşı varsa, Cansuyu olarak orada olmaya çalıştıklarını ifade eden Antalya Cansuyu Şube Temsilcisi Aytur Çeteci, gazetemize konuştu. Afet bölgesindeki insanlara acil insani yardımları ulaştırdıklarının altını çizen Çeteci, “Ekiplerimiz ile birlikte koordineli bir şekilde bölge bölge yardımları ulaştırıyoruz. Bölgelerde bulunan ekiplerimiz başta içme suyu olmak üzere mağdur olanlar ve söndürme çalışmalarını sürdürenlere kumanya dağıtımı gerçekleştiriyoruz” dedi. Türkiye’nin 81 ilinden yardımların geldiğini dile getiren Çeteci, daha sonra şunları kaydetti: “TIR'lar aracılığıyla yardımlar yangının olduğu bölgelere ulaştırılmaya devam ediyor. Çok fazla içme suyu, yanık keremi ve gıda paketi var. Ancak yangının kapsadığı alan çok geniş olduğu için gelen yardımları ulaştırma konusunda bazı zorluklar yaşıyoruz. İnşallah en kısa sürede tüm STK’larla birlikte gelen yardımları bölgelere ulaştıracağız. Vatandaşlarımız böylesi üzücü olaylarda dün nasılsa bugün de aynı. Hepsi çok duyarlı. Her gün yüzlerce vatandaşımız yangını söndürmek için buraya geliyor. Hepsi seferber olmuş durumda. Yangından etkilenen ailelerin güvenli bölgelerde geçişi konusunda çalışmalarımız da devam ediyor.”

ADANA KOZAN'A KONYA'DAN UZANAN EL OLACAKLAR

Mağdur vatandaşların yardımlarına koşmak ve bölgede çalışma yapan ekiplere yardımcı olmak için yangın bölgelerinden biri olan Adana’ya doğru yola çıkacaklarını belirten Konya Cansuyu Temsilcisi İsmail Tozan da “Ülke olarak ağır bir imtihandan geçiyoruz. Hep birlikte inşallah bu yangınların üstesinden geleceğiz. Konya’dan gönüllü ekiplerimizle birlikte Adana Kozan'da yangından etkilenen vatandaşlarımıza elbise yardım malzemeleri götüreceğiz. Konya’da Anadolu Gençlik Derneği ile birlikte hazırladığımız kadın, çocuk kıyafetlerini ekiplerimizle birlikte inşallah Adana’ya ulaştırmış olacağız. Ağır bir imtihan verdiğimiz şu günlerde tüm yardım kuruluşları ile koordineli bir şekilde çalışıp, bu afetin üstesinden geleceğiz” şeklinde konuştu.

SAİT ÇELİK

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri