Yapım aşaması 5 yıl süren "Cille 2069" animasyon filmi vizyonda

TRT Çocuk'ta 2010'da yayınlanmaya başlayan komedi, fantastik, macera, gizem ve aksiyon türündeki Türk yapımı çizgi dizi "Cille"nin devamı niteliğinde "Cille 2069" adlı animasyon film, sinemaseverlerle buluştu.

Yapım aşaması 5 yıl süren film, dizinin final bölümünden tam 15 yıl sonrasını konu alıyor ve nükleer savaştan sonra değişen dünyaya odaklanıyor.

Harun Can'ın seslendirme yönetmenliğini yaptığı ve başrolünü seslendirdiği filmin yapımcılığını, Cordoba Animasyon, Neher Prodüksiyon ve SL Plus gerçekleştirdi.

Kültür ve Turizm Bakanlığından destek alan, Musab Gündüz'ün yönettiği filmin senaryosunu Mehmet Barış Günger kaleme aldı.

"Bu film, büyüyen hayran kitlemize adeta bir selam niteliğinde"

Unreal Engine yazılımı kullanılarak hazırlanan filme ilişkin AA muhabirine açıklamalarda bulunan Gündüz, "'Cille 2069', 2010 yılında TRT Çocuk'ta yayınlanan 'Cille' animasyon serimizin sinema versiyonu. Hayranlardan gelen büyük bir talep üzerine bu filmle, çizgi dizinin bıraktığı yerden devam ediyoruz. Ancak bu kez karakterlerimiz büyüdü ve hikaye 15 yıl ileriye taşındı." dedi.

Filmde, dostluk, cesaret ve dayanışmanın zamanla değişmeyen evrensel değerler olduğuna vurgu yaptıklarını belirten Gündüz, "Z kuşağının kayıp olmadığı, aksine büyük değişimlere imza atabilecek bir potansiyele sahip olduğunu göstermek istiyoruz. Filmde izleyicilere, hayatta karşılarına çıkan engelleri nasıl aşabileceklerine dair ilham veriyoruz. Çocukken bu seriyi izleyen izleyicilerimiz, şimdi yetişkin olarak hem nostalji yaşayacak hem de kendilerini bu hikayede bulacak. Bu film, büyüyen hayran kitlemize adeta bir selam niteliğinde." diye konuştu.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri