Yapılan saldırıyı kınıyoruz!

Konya İl Tarım Orman Müdürlüğü Su ürünleri şubesinde görevli Su Ürünleri Mühendisi ve veteriner Hekim denetim esnasında bıçaklı saldırıya maruz kalmasına Toç-Bir-Sen Konya Şubesi tepki gösterdi.

Konya İl Tarım ve Orman Müdürlüğü önünde gerçekleştirilen basın açıklamasınaTarım ve Orman Çalışanlar Birliği Sendikası yönetimi ve üyeleri katılım gösterdi. (Toç-Bir-Sen) Konya 42 Nolu Şube Başkanı Kadir Alıcı olayları lanetlediğini dile getirirken, böyle olayların yaşanmamasını temenni ederek, “Maalesef son günlerde sıkça rastladığımız Kamu adına denetim ve kontrol hizmeti veren görevlilere yapılan bir çirkin saldırıyı kınamak için karşınızdayız 26 Kasım 2019 günü Selçuklu ilçemizde Konya İl Tarım Orman Müdürlüğümüz Su ürünleri Şubesinde görevli Su Ürünleri Mühendisi ve veteriner Hekim arkadaşlarımız denetim esnasında bıçaklı saldırıya maruz kalmışlardır” şeklinde konuştu.

KALİTELİ GIDAYA ULAŞILMASINI SAĞLIYORUZ

Görevlerinin gıda güvenliğini sağlamak olduğunu dile getiren Alıcı, bu kapsamda faailyet gösterdiklerini belirterek, “Tarım Orman Çalışanları olarak görevimiz; Kanunların Kamu adına verdiği yetki ve görev, bilinci ile vatandaşlarımızın sağlıklı, kaliteli ve güvenli gıdaya ulaşmalarını sağlamaya çalışmaktır. Bunun için meslektaşlarımız sokakta yasal büyüklüğün altında balık satan şahsın denetimi sırasında saldırıya uğramışlardır. Bu şartlar altında Balık neslinin devamı ve sürdürebilirliği amacıyla mesai arkadaşlarımızın kamu adına nasıl denetim yapmaları beklenebilir, can güvenliklerini kim güvence altına alabilir? Bakanlığımız personelinin zor şartlarda denetim ve kontrol görevi yerine getirdiğinin bir kez daha altını çiziyoruz” sözlerini kullandı.

YIPRANMA PAYININ TEKRAR VERİLMESİNİ İSTİYORUZ

Can güvenliklerinin sağlanması için çalışma yapılmasını istediklerini aktaran Alıcı, konuşmalarını şu şekilde tamamladı: “Toç-Bir Sen) Konya 41 Nolu Şube yönetimi olarak 45 i aşkın meslek grubunda verilen fiili hizmetin yıpranma payı mesai arkadaşlarımıza tekrar verilmesini istiyoruz. Denetim sonrasında dil denetim esnasında güvenlik tedbirlerini alınmasını talep etmekteyiz. Konya da mesai arkadaşlarımızın yaşadığı bu saldırıyı Tarım Orman Çalışılan Birliği Sendikası (Toç-Bir- Sen) Konya 41 Solu Şube yönetimi olarak lanetliyoruz ,kınıyoruz Bu olayların bir daha yaşamasını istemiyoruz. Mesai arkadaşlarımın!' can güvenliğinin biran önce sağlanmasını istiyoruz.”

Şura Sarıoğlan-Hüseyin Bostan

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri