Yanlışlığa son verilmeli

Sağlık ve Sosyal Hizmet Çalışanları Sendikası (SAĞLIK-SEN) Konya Şubesi tüm ilçe temsilcilerinin katılımıyla 'Temsilciler Toplantısı' yaptı

Sağlık ve Sosyal Hizmet Çalışanları Sendikası (SAĞLIK-SEN) Konya Şubesi tüm ilçe temsilcilerinin katılımıyla 'Temsilciler Toplantısı' yaptı. Hekimevi Konferans Salonu'nda gerçekleştirilen toplantıya SAĞLIK-SEN Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Örnek de katıldı. Temsilciler Toplantısı'nda konuşan Mustafa Örnek, 3 Kasım'da yürürlüğe giren 663 sayılı Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile Sağlık Bakanlığı'nın yapısının değiştiğini bildirdi. Sağlık Bakanlığı'nda yaşanan bu değişikliğin başka hiç bir bakanlıkta yaşanmadığını söyleyen SAĞLIK-SEN Genel Başkan Yardımcısı Örnek, "Bu kadar çok değişiklik yapılırken neden bizim görüşlerimiz alınmadı. Bu değişiklik tüm hastanelerin bir ticaret haneye dönüştürecek. Bu durumdan biz çekiniyoruz. Yine KHK ile döner sermayede değişiklik oluyor. Doktorların maaşları artarken sağlık çalışanlarının maaşından 150 TL ile 200 TL arasında bir düşüş yaşanacak. Yani doktorların verilen ekstradan para sağlık çalışanından alınarak verilecek. Bu haksızlığa son verilmesi için Danıştay'a dava açtık. Bu yanlış son bulması gerekiyor" diye konuştu.

SAĞLIK-SEN Konya Şube Başkanı Himmet Bayar ise, sağlık çalışanları  olarak son günlerde çok sıkıntılı günler yaşadıklarını belirterek, kendilerinin geleceğe güvenle bakamadıklarını aktardı. 663 sayılı KHK ile sanki yangından mal kaçırırcasına çıkarıldığını vurgulayan Himmet Bayar, "Bu KHK ile sağlık çalışanlarının motivasyonu ve mesleki bağımlılıklarını olumsuz etkiliyor. Hastanelerimiz bir ticaret hane gibi işletilmektedir. Tıp fakültesi çalışanlarımızın durumu daha bir vahim durumdalar. Seçkinlerin hakim olduğu asıl emekçilerin hiçbir söz hakkı olmadığı sağlık sektöründeki yapılar yeniden gözden geçirilmelidir" ifadelerini kullandı.

MUSTAFA AKÇA

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Sağlık Haberleri