Yanlış Tape Yapmakla Suçlanan Polisler Beraat Etti

Askeri casusluk davasında 15 yıl 7 ay hapis cezası alan emekli Albay İbrahim Sezer'in telefon dökümlerine ekleme yaptığı iddia edilen 2 polis beraat etti.Askeri casusluk soruşturması sırasında telefonları dinlenen İbrahim Sezer'in bir konuşmasında...

Askeri casusluk davasında 15 yıl 7 ay hapis cezası alan emekli Albay İbrahim Sezer'in telefon dökümlerine ekleme yaptığı iddia edilen 2 polis beraat etti.

Askeri casusluk soruşturması sırasında telefonları dinlenen İbrahim Sezer'in bir konuşmasında ‘Ben ondan sonra bir senin yanına uğrarım Eşme'ye’ şeklindeki ifadeleri, polisler tarafından ‘uğrarım Vika'ya’ diye tutanaklara yazıldığı belirtilmişti. Yanlış ifadelerin yazıldığı bu tutanakta imzası bulunan Organize Suçlarla Mücadele Şubesi'nde görevli polis memurları Haşim G. ve Sezai A.’nın yargılanmasına devam edildi. İstanbul 10. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmaya sanıklar ve müşteki Sezer katılmadı.

Duruşmada savcı mütalaasında, sanıkların suç işleme kasıtlarının olduğuna dair mahkumiyetlerine yetecek nitelikte delilin olmadığını belirtti. Duruşma savcısı, sanıkların beraatini talep etti.

Sezer’in avukatı Emre Akın ise, “Yapılan yüklemeler kasıtlıdır, bilerek yapılmıştır. Sanıkların cezalandırılmasını talep ediyoruz.” dedi.

Mahkeme daha sonra kararını açıkladı. Mahkeme, ‘sanıkların suç işleme kastıyla hareket ettikleri hususunda delil ve belge bulunmadığı’ gerekçesiyle beraat kararı verdi.

CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Türkiye Haberleri