Yanık tedavi tamamlanacak

Milletvekili Sami Güçlü, Konya Meram Eğitim ve Araştırma Hastanesi Yanık Servisi'nin Türkiye'deki 7 yanık merkezinden biri olacağını belirttiAnadolu Ajansı Bölge Müdürü Ersin Altınsoy'u ziyaret eden TBMM İdare Amiri ve Konya Milletvekili Orhan Erdem ile K

Sami Güçlü, Türkiye'de siyasi partilerin birbirlerinin düşmanı olmadığını söyledi. Mevcut siyasi partilerin iktidara gelmek için bir program hazırladıklarını ve Türk milletinden destek istediklerini anlatan Güçlü, şunları kaydetti: “Hedef kitleleri aynıdır. Özellikle sağ partiler tutum ve davranışlarına daha çok dikkat etmelidirler. Çünkü sağ partilerin seçmen tabanı yüksek oranda geçişlidir ve ortak paydaları daha fazladır. Ortak paydayı büyütmek yerine onu küçültmek milletin gözünde küçülmeyi de getirir. Aynı tabana hitap eden benzer değerleri savunan partilerin günlük siyasi hadiseler karşısında alacakları sert tavırlar onları hiçbir zaman büyütmeyecektir. Bu sağ partiler içinde bayrağı taşıyan ve lider durumunda olan partiye çelme takmaya çalışmak aslında o büyük siyasi tabanın gönlünü de kırmak anlamına gelir. Kırıcı ve saldırgan davrananın o tabanla bağı zayıflar. O nedenle herkes tavırlarına buna göre dikkat etmelidir.”
Gerek yerel yönetim, gerekse merkezi hükümetin yaptığı hizmetlerle Konya'nın temel sorunlarının çözümü noktasında büyük mesafeler alındığını anlatan Güçlü, Mavi Tünel ve Hızlı Tren Projelerinin herkes tarafından bilindiğini, bunlara ek olarak yeni hizmetlerin gelmekte olduğunu ifade etti. 
Konya'nın bir üniversite şehri olması konusunda önemli adımlar atıldığını vurgulayan Güçlü, yeni kurulan vakıf üniversitesinin yanında iki yeni devlet üniversitesinin kurulması hazırlıklarının devam ettiğini ve önemli mesafe alındığını kaydetti. 
SAĞLIK YATIRIMLARI
Konya için ikinci önemli gelişmenin sağlık alanında yaşandığını dile getiren Güçlü, “Beyhekim Kompleksi 2010'da tamamlanacak. Buradaki Fizik Tedavi ve Onkoloji Hastanelerinin bu yıl hizmete girmesi bekleniyor. Karatay Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nin şu anda mimari projesi çiziliyor. Konya Numune Hastanesinde başlayacak yıkım ve yerine yapılacak modern hastanenin proje çalışması başlamış durumda. İkinci tıp fakültesi hizmete girdi. Meram Eğitim ve Araştırma Hastanesi de tam kapasite çalışıyor” diye konuştu. 
Kurulması için çalışılan Yanık Merkezi ile ilgili olumsuz gelişmeler olduğu yönünde bazı bilgilerin dolaştığını belirten Güçlü, şöyle devam etti: “Bu merkezin yapımının durdurulduğu veya vazgeçildiği haberleri dolaştı. Net olarak yeni bir gelişmeyi söyleyeyim. Konya Meram Eğitim ve Araştırma Hastanesi Yanık Servisi Türkiye'deki 7 yanık merkezimizden biri olacaktır. Hemşerilerimize bu konuda gerekli standartları büyük ölçüde mevcut olduğunu ve eksiklerin tamamlanarak merkezin açılacağını duyurmak isterim. Orada vazgeçilen bir şey yok. Herkes rahat olsun daha ileri götürülen bir çalışma var.”
TBMM İdare Amiri ve Konya Milletvekili Orhan Erdem ise, Konya'da projelerin bütün hızıyla devam ettiğini, şehre hizmet noktasında herhangi bir problemin olmadığını söyledi.. ‘Sağlık kenti Konya, tarım kenti Konya ve üniversite kenti Konya’ ifadelerinin hedefleri olduğunu belirten Erdem, bu alanda önemli projelerin hayata geçirildiğini Mavi Tünel Projesi'nin hiç bir mali ve teknik sorun olmaksızın yürütüldüğünü kaydetti. 
Hızlı Tren konusunda da çalışmaların sürdüğünü deneme sürüşlerinin 2011 başında gerçekleştirileceğini tahmin ettiklerini anlatan Erdem, kurulacak üniversiteler, açılacak hastaneler ile Konya'nın Türkiye'de önemli bir çekim merkezi olacağını sözlerine ekledi.


 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Sağlık Haberleri