Yangın Tatbikatının Konu Mankeni: Ölüm Gözümün Önüne Geldi

Kars Belediyesi İtfaiyesi ekipleri, İtfaiye Haftası dolayısıyla bir yangın tatbikatı düzenledi. Burada yaralı rolünü oynayan Ömer Nalbantoğlu, senaryo gereği de olsa yangında bir kişi ne hissediyorsa onu hissettiğini söyledi.Arpaçay yolu...

Kars Belediyesi İtfaiyesi ekipleri, İtfaiye Haftası dolayısıyla bir yangın tatbikatı düzenledi. Burada yaralı rolünü oynayan Ömer Nalbantoğlu, senaryo gereği de olsa yangında bir kişi ne hissediyorsa onu hissettiğini söyledi.

Arpaçay yolu üzeri Karadağ mevkisinde, terk edilmiş üç katlı binada yapılan tatbikat, binanın itfaiye ekiplerince ateşe verilmesiyle başladı. Ardından itfaiyeye haber verildi. Olay yerine kısa sürede intikal eden itfaiye, İl Afet ve Acil Durum (AFAD) ile Ulusal Medikal Kurtarma Ekibi (UMKE) ekipleri, yangına ve yaralılara müdahale etti. Yaralı rolünü üstlenen Nalbantoğlu, basın mensuplarının, "Neler hissettiniz?" sorusuna, "O an bir vatandaşımız yangında neler hissediyorsa onu hissettim. Kendi vücudumda o anı hissettim. Heyecanım vardı ve ölüm gözümün önüne geldi." dedi.

Tatbikatın başarılı müdahalelerle sona erdiğini belirten Kars Belediye Başkan Vekili Ali Demiral ise yaptığı açıklamada, "Ekiplerimizi kutluyorum. Çok kısa bir sürede yangını söndürdüler ve yaralıyı binadan tahliye ettiler." dedi. Başkan Yardımcısı Yakup Yıldız da tatbikata üç araç ile 20 itfaiye erinin katıldığını belirterek, "Bu ekibimiz dışında diğer arkadaşlarımız ise şehirde çıkabilecek herhangi bir yangın olasılığına karşı nöbette bekliyorlar." ifadelerini kullandı. Kars İtfaiyesi'nin daha donanımlı olması için belediye olarak çalışmalar yürüttüklerine değinen Yıldız, "İlçelerimiz ve köylerimiz dahil, buralarda çıkan yangınlara itfaiyemiz müdahale etmektedir. Mesai zamanıydı değildi gözetmeksizin itfaiye ekibimiz, müdürüyle beraber özveriyle çalışıyor." şeklinde konuştu.

Tatbikatın sonunda itfaiye, AFAD ve UMKE ekiplerinin toplu fotoğraf çektirdi. CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Yerel Haberleri